Μενού
alexandros-grigoropoulos
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά του όπλου του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο πεζόδρομος της Μεσολογγίου σημαδεύτηκε με αίμα και μέσα σε λίγη ώρα η είδηση για ένα νεκρό 15χρονο παιδί διαδόθηκε αστραπιαία. 

Ξέσπασαν επεισόδια και το κέντρο της Αθήνας «πνίγηκε» στα χημικά. Η δολοφονία του Αλέξανδρου στάθηκε η αφορμή για κοινωνική εξέγερση και για ημέρες ξεσπούσαν επεισόδια σε κάθε πλευρά της Αθήνας.  Το βάρβαρο περιστατικό και τα επακόλουθά του έλαβαν διεθνείς διαστάσεις και σε πολλές πόλεις του κόσμου διοργανώθηκαν εκδηλώσεις. 

Το Twitter τίμησε την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δηλώνοντας πως δεν τον ξεχνά. Μάλιστα πρώτο trend στο δημοφιλές μέσο ενημέρωσης, είναι το hashtag #Γρηγορόπουλος, με τους χρήστες να αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA