Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός του εργατικού δυστυχήματος που συνέβη την Τέταρτη 12 Μαρτίου στη Βούλα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα (13/3) συνελήφθησαν δύο εργολάβοι που αναζητούνταν μετά το δυστύχημα στην οδό Ερμού, όπου ο 28χρονος χειριστής του γερανοφόρου οχήματος έχασε τη ζωή του όταν τον χτύπησε το ρεύμα από κολώνες της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για πατέρα και γιο, ηλικίας 64 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Σημειώνεται ότι δεν είχε ζητηθεί άδεια από τον ΔΕΔΔΗΕ να διακοπεί το ρεύμα. Ήταν 09:00 το πρωί, όταν ο 28χρονος άτυχος χειριστής του γερανοφόρου οχήματος πάρκαρε το όχημα μπροστά από την οικοδομή και προσπάθησε με τον γερανό να ανυψώσει στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας οικοδομικά υλικά.
Το μπράτσο από τον γερανό ακούμπησε πάνω σε υψηλής τάσης ηλεκτρικά καλώδια με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία.
Μαρτυρίες για το εργατικό δυστύχημα στη Βούλα
«Το παπαγαλάκι του γερανού βρήκε στα καλώδια υψηλής τάσης, κόπηκε το ρεύμα εκείνη τη στιγμή», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.
Μία γυναίκα που κατοικεί δίπλα στην οικοδομή όπου γίνονταν τα έργα ανέφερε πως «είδα έναν τραυματία, τον κρατούσαν πολλοί και τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Χτυπούσαν συναγερμοί και βγήκε η γειτονιά στα μπαλκόνια.
«Εγκληματική ενέργεια, δεν είχαν ζητήσει να διακοπεί το ρεύμα στις κολώνες»
Ως «εγκληματική ενέργεια» περιγράφουν το εργατικό δυστύχημα στη Βούλα μέλη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο, με συνέπεια να εκτεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο οι εργάτες.
«Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει εγκληματική ενέργεια από την πλευρά της εργοδοσίας. Είτε αυτή είναι η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, είτε η εταιρεία που μεταφέρει τα οικοδομικά υλικά.
Γιατί η πρώτη πληροφορία που έχουμε, και η οποία δείχνει ότι είναι εγκληματική ενέργεια, για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, να έχουν περισσότερα κέρδη, είναι ότι δεν είχαν ζητήσει άδεια από τον ΔΕΔΔΗΕ να διακοπεί το ρεύμα δίπλα από τις κολώνες της ΔΕΗ που μεταφέρονταν τα οικοδομικά υλικά.
Αυτό από μόνο του καθιστά την όλη αυτή κατάσταση εγκληματική σε βάρος των εργαζομένων. Θα μάθουμε και άλλες λεπτομέρειες, για τυχόν κενά ασφάλειας» δήλωσε ο Κώστας Ζιώγας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.