Μενού
Αστυνομία
Τα κατασχεθέντα από την Αστυνομία | ΕΛΑΣ
  • Α-
  • Α+

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν στη συστηματική τέλεση κλοπών από οικίες σε περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν δέκα άτομα - μέλη μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 25-04-2024 με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Αττικής, καθώς και εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων, από τα οποία ένα έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης, σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παροχή κινητών περιουσιακών στοιχείων σε εγκληματική οργάνωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής κατάθεση, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Εξιχνιάστηκαν 35 περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, μία ληστεία, πέντε κλοπές αυτοκινήτων, καθώς και περιπτώσεις πλαστογραφιών, υφαρπαγών ψευδούς βεβαίωσης και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Κατασχέθηκαν - μεταξύ άλλων - μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, 17 οχήματα, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα πιστόλι κρότου λάμψης, ζυγαριές ακριβείας, κάνναβη, και το ποσό των 18.960 ευρώ.  

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Μάιο του 2023, μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. κλεμμένου οχήματος σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Ζεφύρι, όπου βρέθηκαν ακόμη τρία κλεμμένα οχήματα με παραποιημένα πλαίσια καθώς και πλήθος αντικειμένων, που χρησιμοποιούνται σε κλοπές από οικίες.

Από την επακόλουθη έρευνα, διακριβώθηκε η συγκρότηση επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με διαρκή δράση στην κατ’ επάγγελμα τέλεση κλοπών σε οικίες, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 146.000 ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τα κλαπέντα οχήματα για κλοπές σε οικίες

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια σε πλαστογραφία – παραποίηση των στοιχείων αναγνώρισής τους (αριθμός πλαισίου), με σκοπό την αποφυγή του εντοπισμού τους και τη νομιμοφανή κατοχή και κυκλοφορία.

Δρούσαν έχοντας συγκεκριμένους ρόλους, οι οποίοι χωρίζονταν στις κλοπές των οχημάτων, στην απόκρυψη αυτών, στην παραποίηση των αναγνωριστικών τους αριθμών και στα άτομα, τα οποία έπαιρναν στην κατοχή τους τα παραποιημένα οχήματα ως νόμιμα.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τα κλαπέντα οχήματα ή άλλο νομίμως αποκτηθέν στο οποίο χρησιμοποιούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, για να διαπράττουν κλοπές σε οικίες, κυρίως στην ανατολική Αττική (Ν. Μάκρη, Πόρτο Ράφτη, Καλύβια, Πικέρμι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Διόνυσος).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA