Στιγμές έντασης και έντονου προβληματισμού καταγράφηκαν στην πρώτη γραμμή της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σκάλωμα Φωκίδας, όταν το τηλεοπτικό συνεργείο του MEGA βρέθηκε εκτεθειμένο σε άμεσο κίνδυνο κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, ένας από τους ελιγμούς των πυροσβεστικών δυνάμεων παραλίγο να εξελιχθεί σε ατύχημα. Πυροσβεστικό όχημα, εκτελώντας όπισθεν μέσα σε συνθήκες μηδενικής ορατότητας λόγω του πυκνού καπνού, κινήθηκε προς το μέρος του τηλεοπτικού συνεργείου, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από το να το παρασύρει.
Οι έντονες φωνές των δημοσιογράφων και των τεχνικών προειδοποίησαν την τελευταία στιγμή τον οδηγό, αποφεύγοντας τα χειρότερα. Αμέσως μετά επικράτησε φράση έντασης, με μέλος των δυνάμεων κατάσβεσης να αντιδρά φορτισμένα, φωνάζοντας:
«Τι κάθεστε μέσα στη μέση; Τραβηχτείτε! Φύγε από εδώ, δεν βλέπεις την κατάσταση;»
Το περιστατικό αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο την ακραία πίεση και την επικινδυνότητα που επικρατούν στο μέτωπο. Η φωτιά είχε κυκλώσει την περιοχή, δημιουργώντας μια αποπνικτική και εξαιρετικά επικίνδυνη ατμόσφαιρα τόσο για τους πυροσβέστες όσο και για τους εκπροσώπους του Τύπου.
- Η Πατατίνα δάκρυσε: Η Βάλια από το Καφέ της Χαράς μεγάλωσε και έγινε ρεπόρτερ του MEGA
- «Κοινωνία άνω κάτω»: Το παρασκήνιο με τα 5 «όχι» και η συμπαρουσιάστρια του Μπογδάνου που έκλεισε την τελευταία στιγμή
- Ξέσπασε η Χριστίνα Παππά: «Κατεβάστε ό,τι έχετε γράψει – Δεν έγινε ποτέ τίποτα στο ιατρείο του Κολωνακίου»
- Η «δίδυμη» της Τζένιφερ Λόπεζ βγήκε στην παρανομία - «Πανηγύρι» στα social με μία φωτογραφία
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.