Μενού
fos
Σταυρούλα (Σίσσυ) Γκουγκουλιά | Φως στο Τούνελ / Mega
  • Α-
  • Α+

Η τραγική κατάληψη που είχε η υπόθεση εξαφάνισης της Σταυρούλας Γκουγκουλιά απασχόλησε τη νύχτα της Παρασκευής την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που έφερε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που έγινε το κακό. Την ίδια ώρα είναι αρκετοί αυτοί που συνεχίζουν να λένε πως στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολλές και περίεργες οι συμπτώσεις και ίσως θα έπρεπε η αστυνομία να συνεχίσει την έρευνα της.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των ναυαγοσωστών

Συνεργάτης της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε με τους υπεύθυνους ναυαγοσώστες που είναι επικεφαλής στην παραλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, όπου θεάθηκε η Σταυρούλα Γκουγκουλιά να βουτάει το μοιραίο εκείνο βράδυ. Σε συγκεκριμένο σημείο στην παραλία, λουόμενος ενημέρωσε τη ναυαγοσώστρια της πρωινής βάρδιας ότι υπήρχαν κάποια αντικείμενα και δεν είχε δει τον ιδιοκτήτη τους όση ώρα ήταν εκεί.

«Η ίδια έλεγξε την τσάντα, βάσει πρωτοκόλλου. Μέσα βρήκε μια μαύρη μπλούζα, μια μαύρη φόρμα, δύο φουλάρια, ένα lipstick, ένα κουτί με χαπάκια και ένα ζευγάρι παπούτσια», λέει η Μάνια Μπικοφ ιδιοκτήτρια της σχολής ναυαγοσωστικής Lifeguard.

 

Τότε κλήθηκε το λιμεναρχείο και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. «Ήρθαν βατραχάνθρωποι άμεσα, ελικόπτερο και εμείς επί τρεις ημέρες ερευνούσαμε με το δικό μας σκάφος. Ήρθαν τα παιδιά που δουλεύουν ως παρκαδόροι και μας ενημέρωσαν ότι είδαν μια κυρία να μπαίνει στο νερό και τους έκανε εντύπωση γιατί υπήρχε κακοκαιρία τότε». Ο υπεύθυνος ναυαγοσώστης της ίδιας ομάδας Σπύρος Μητριτσάκης, αναφέρει ότι μόλις άκουσαν για τη σορό που βρέθηκε στον Πόρο, σκέφτηκαν ότι οι δυο υποθέσεις σχετίζονται.

«Την είδα να μπαίνει νύχτα στη θάλασσα…»

Στον νεκροθάλαμο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στον Πειραιά βρισκόταν τελικά η απάντηση, για την τύχη της Σταυρούλας Γκουγκουλιά που είχε εξαφανιστεί τον Αύγουστο από το σπίτι της στην Κυψέλη. Επί έξι μήνες βρισκόταν στα αζήτητα. Η γυναίκα που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στις 24 Αυγούστου, στη θάλασσα κοντά στη βραχονησίδα Πλατειά στον Πόρο, είναι η 55χρονη Σταυρούλα.

Στις 20 Αυγούστου λουόμενος στην παραλία Εδέμ στο Φλοίσβο, είδε μια  γυναίκα με μαύρα μαλλιά  ηλικίας περίπου κοντά στα 55 να μπαίνει στη θάλασσα αφού πρώτα είχε αφήσει τα προσωπικά της αντικείμενα στην αμμουδιά. Το «Τούνελ» επικοινώνησε μαζί του.

«Ήταν κοντά στις 9:30 με 10. Εγώ καθόμουν στην παραλία, ήταν πέντε μέτρα μακριά. Φορούσε μαύρα ρούχα και την είδα που μπήκε στη θάλασσα. Μετά από περίπου 40 λεπτά δεν είδα να βγαίνει. Δε φαινόταν όμως ότι ήταν προβληματισμένη και ήθελε να αυτοκτονήσει», λέει χαρακτηριστικά.

Την επόμενη μέρα το πρωί που πήγε πάλι σε εκείνο το σημείο παρατήρησε τα προσωπικά αντικείμενα που είχε αφήσει η γυναίκα από το προηγούμενο βράδυ. «Τότε ενημέρωσα κάποιες άλλες γυναίκες που ήταν εκεί και εκείνες μίλησαν με τη ναυαγοσώστρια. Μετά ήρθε το λιμεναρχείο έψαξε την τσάντα αλλά δε βρήκε κανένα προσωπικό στοιχείο. Εγώ τους είπα τι είχα δει και μετά από μέρες η ναυαγοσώστρια μου είπε ότι τη βρήκαν νεκρή αλλά δεν αναγνωρίζεται».

«Το περίμενα ότι είχε γίνει το κακό…»

Με τη συγκάτοικο της άτυχης Σταυρούλας Γκουγκουλιά μίλησε η Αγγελική Νικολούλη λίγο μετά την είδηση ότι βρέθηκε νεκρή. «Δεν πήγαινε σε αυτή την παραλία η Σταυρούλα. Μόνο μια φορά είχαμε πάει μαζί παλιά όταν μέναμε στην Ηλιούπολη.» Εμφανίστηκε φανερά μπερδεμένη με τις εξελίξεις.

«Λένε ότι χάθηκε Κυριακή αλλά εγώ νομίζω ότι ήταν Τρίτη ή Τετάρτη. Δε θυμάμαι αν ήταν τα μαγαζιά ανοιχτά. Είναι όλα μπερδεμένα και ακόμα Αγγελική δεν το χω», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι πιστεύει ότι έχει συμβεί, δήλωσε: «Κουράστηκε Αγγελική. Δεν της πήγαν κάποια πράγματα όπως ήθελε. Είχε και κατάθλιψη. Το περίμενα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Είμαι θυμωμένη. Εγώ τώρα πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή. Η Σταυρούλα ήταν οικογένεια…», λέει με τρεμάμενη φωνή.

Ναυαγοσώστρια αποκαλύπτει στοιχεία από το μοιραίο βράδυ

Το «Τούνελ» μίλησε με την ναυαγοσώστρια Γεωργία Τσουγγάνη, η οποία αναφέρθηκε στην υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά, της οποίας η σορός βρέθηκε στα αζήτητα μετά από έξι μήνες. Η κ. Τσουγγάνη, είναι η γυναίκα που την επόμενη μέρα του μοιραίου βραδιού, μάρτυρας την πλησίασε και της έδωσε τα πρώτα στοιχεία.

«Την Κυριακή ήμουν μέχρι τις 8 το απόγευμα στην παράλια. Δεν πρόσεξα αν υπήρχε η παρέα εκεί. Την επόμενε ημέρα πήγα 8 το πρωί. Κάπου στις 9 παρά 10 ήρθε ο μάρτυρας και συνήθως έρχεται και το πρωί και κολυμπάει και το απόγευμα, δε θέλει πολύ ήλιο. Ήρθε την ώρα που ήμουν εκεί μαζί με το Λιμενικό και τους έλεγα ότι εκείνη πρέπει να είχε έρθει πολύ πρωί γιατί δεν την είδα αλλά ούτε και το παιδί που βάζει την ομπρέλα του δεν την είδε. Και εκεί μας είπε ότι δεν είχε έρθει από το πρωί, ότι είχε έρθει από το βράδυ και ότι την είδε να αφήνει τα πράγματα της και να μπαίνει στη θάλασσα. Ο μάρτυρας ήταν μαζί με τον παρκαδόρο γιατί είναι φίλοι αλλά δεν ξέρω αν ο παρκαδόρος είδε κάτι γιατί δουλεύει εκείνη την ώρα. Σίγουρα είχε πολλούς ανθρώπους το βράδυ. Το πρωί εκείνο δε μου είπε κάποιος άλλος κάτι, και ακόμα και σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποιος. Ο μάρτυρας την είδε όπως μου είπε, στα 5-6 βήματα», είπε αρχικά.

«Είμαι σίγουρη ότι είχε κόσμο, γιατί πάντα έχει κόσμο παρόλο που μπορεί να είχε βόρειο άνεμο. Δεν καταλαβαίνεις ότι μπορεί το ρεύμα να είναι πολύ ισχυρό. Ο μάρτυρας είπε πως ήταν από τις 9 η ώρα εκεί. Έχει τύχει να πηγαίνω πολλές φορές στη θάλασσα βράδυ, γιατί μένω κοντά, όταν μπαίνει κανείς στη θάλασσα δεν τον βλέπεις μετά, είναι σκοτεινά. Αν κάποιος κολυμπάει βαθιά δεν τον βλέπεις. Το Λιμενικό δεν ξέρω αν αναζήτησε υλικό από τις κάμερες των ξενοδοχείων εκεί κοντά. Ο μάρτυρας είπε ότι ήταν μόνη της η Σταυρούλα», συνέχισε η ναυαγοσώστρια.

Πώς τράβηξε την προσοχή του μάρτυρα η Σταυρούλα; Σύμφωνα με την κ. Τσουγγάνη, «μου είπε πως επειδή ήταν ψηλή, και ίσως γι΄αυτό. Παρατήρησα πως όταν βρήκα τα πράγματά της το πρωί είχε 3 μπουκάλια μεγάλα, εμφιαλωμένο νερό. Και το ένα δεν το είχε ανοίξει αλλά τα άλλα δύο τα είχε ανοίξει, το ένα ήταν μέχρι τη μέση και το άλλο μισοτελειωμένο. Δε βρήκα το κινητό της εκεί, ήταν το πρώτο πράγμα που κοίταξα. Δεν ξέρω αν πήραν δείγμα DNA από τα μπουκάλια και στα αντικείμενα που ήταν εκεί. Δεν ξέρω αν τα πήραν τα μπουκάλια αυτά. Ήταν δίπλα στην τσάντα τα μπουκάλια».

Το θρίλερ με τη νηπιαγωγό και τη Σταυρούλα Γκουγκουλιά και οι «συμπτώσεις»

Μετά τις εξελίξεις με τη σορό που βρέθηκε στον Πόρο και που τελικά ανήκει στη Σταυρούλα, συγγενικό πρόσωπο της νηπιαγωγού και φίλης της, μίλησε στην εκπομπή. Είναι η κοπέλα που φέρεται ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όπως λένε οι Αρχές περίπου ένα χρόνο πριν εξαφανιστεί η Σταυρούλα στην ίδια περιοχή στην Κυψέλη.

«Ο μόνος λόγος που μιλάμε αυτή τη στιγμή είναι γιατί από την αρχή χειριστήκατε και τη δική μας υπόθεση αλλά και της Σταυρούλας με απόλυτη διακριτικότητα. Η οικογένειά επιμένει πως η πτώση της, δεν ήταν απόπειρα αυτοκτονίας. Πιστεύει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και έχει ζητήσει από τις Αρχές να το ερευνήσουν. Δε νομίζετε πως είναι πολλές οι συμπτώσεις; Μιλάμε για δυο φίλες που η μια πέφτει από μπαλκόνι και η άλλη βρίσκεται νεκρή λίγο καιρό μετά. Δε νομίζετε ότι είναι παράξενο όλο αυτό; Εμείς αν περιμέναμε από κάποιον να μάθουμε την αλήθεια για το τι συνέβη στο δικό μας κορίτσι, αυτή ήταν η Σταυρούλα. Με αυτές τις εξελίξεις λυπάμαι που το λέω, αλλά χάνονται οι ελπίδες μας» λέει χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA