Μενού
Περιπολικό αστυνομίας
Στιγμιότυπο από αστυνομική επιχείρηση | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Προφυλακίζονται, μετά τις απολογίες τους, δύο γυναίκες για την υπόθεση της σπείρας των εκβιαστών της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το evima.gr, στην φυλακή οδηγούνται η διευθύντρια και η διεκπεραιώτρια της ΔΟΥ Χαλκίδας για το κύκλωμα των εκβιαστών εφοριακών που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (24/05) ολοκληρώθηκε η απολογία των δύο κατηγορουμένων, ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, στα δικαστήρια Χαλκίδας.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Στο μεταξύ, στην υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στη Χαλκίδα παρενέβη η Αρχή δεσμεύοντας τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων.

Όπως έγινε γνωστό, μόλις έγινε ενημέρωση αρμοδίως για την υπόθεση, με εντολή του προέδρου της, κ. Βουρλιώτη, εκδόθηκαν διατάξεις δέσμευσης ακίνητης και κινητής περιουσίας των εμπλεκόμενων.

Αυτό σημαίνει πως πλέον έχουν παγώσει τα υπάρχοντά τους, από λογαριασμούς και τραπεζικές θυρίδες μέχρι όλα τους τα ακίνητα, αποτρέποντας την άντληση από αυτά που, όπως θα διαβάσετε, κάποιοι αποπειράθηκαν.

Πήγαν να σηκώσουν 100.000 ευρώ

Όπως αναφέρθηκε στο MEG, αφού βγήκαν οι διατάξεις, κάποια συγγενικά πρόσωπα των εμπλεκόμενων προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα και ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η δέσμευση αφορά φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, καθώς και μία εταιρεία ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων με κεντρικό ρόλο στην υπόθεση.

Η Αρχή διεξάγει έλεγχο σε βάθος 15ετίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν και ποια περιουσιακά στοιχεία των προαναφερθέντων έχουν αποκτηθεί μέσω παράνομων δραστηριοτήτων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA