Μενού
Χιόνια
Χιόνια στην Αττική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η Αττική να μην είδε... άσπρη μέρα αφού οι χιονοπτώσεις δεν είχαν την ένταση που προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, ωστόσο η κακοκαιρία Avgi επηρεάζει πολλές περιοχές δίνοντας έντονα φαινόμενα

Η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται σήμερα Τρίτη (30/1) σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα που παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr).

Πάντως, ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, με τα εκχιονιστικά να παραμένουν με αναμμένες μηχανές προκειμένου να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ αναφέρεται: «Υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά Βαλκάνια συνδυάζονται με χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και προκαλούν θυελλώδεις άνεμους, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της χώρας και χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις εξής περιοχές:

  • Ανατολική Στερεά: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως της Βοιωτίας, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.
  • Εύβοια: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Αττική: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, με εξασθένηση από τη νύχτα.
  • Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) θα εξασθενήσουν.
  • Κρήτη: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) κατά τόπους έντονες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Τετάρτης (31-01-24).

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

  • Σήμερα Τρίτη (30-01-24) στο βόρειο, στο κεντρικό και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.
  • Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο, αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους σήμερα Τρίτη (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Αττική και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Η πρόγνωση του meteo αναφέρει πως βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από αύριο (31/1) το πρωί θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν σήμερα τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ, ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση αύριο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο αύριο, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA