Κάθε ταξίδι μέσω Αττικής Οδού απαιτεί προγραμματισμό πριν ακόμα μπούμε στο αμάξι. Οι δρόμοι που το GPS βγάζει ως «κόκκινους» (με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση) είναι αυτοί που μπορούν να μας καθηλώσουν στο τιμόνι για ώρες. Υπάρχουν και κάποια σημεία εντός της Αττικής Οδού που το κόκκινο δεν αρκεί για να περιγράψει το μποτιλιάρισμα.
Αναφερόμαστε στην έξοδο της Αττικής Οδού για Λαμία, στην οποία παρουσιάζονται συνεχώς σοβαρά κυκλοφοριακά ζητήματα, επειδή και οι δύο κατευθύνσεις (από αεροδρόμιο προς Λαμία και από Ελευσίνα προς Λαμία) καταλήγουν σε μια κοινή λωρίδα.
Σύμφωνα με τις ενημερώσεις που δημοσιεύει κατά καιρούς η Αττική Οδός, καταγράφονται καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών στο συγκεκριμένο σημείο, τις περισσότερες φορές στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, αλλά και στην κατεύθυνσή προς Ελευσίνα σημειώνονται σοβαρά προβλήματα.

Μια πρωτοβουλία "light" που διορθώνει προσωρινά το πρόβλημα.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός, Νίκος Ταχιάος, ύστερα από σύσκεψή με τον Χρίστο Δήμα, φαίνεται πως ανέλαβε να υλοποιήσει μια σχετική πρωτοβουλία, για την κατασκευή δύο διαφορετικών εξόδων από τα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού στον ΠΑΘΕ, στην κατεύθυνση προς Λαμία.
«Στη σύσκεψη με τον Υπουργό, Χρίστο Δήμα, συμφωνήσαμε για την πρόταση που θα κάνουμε στο νέο παραχωρησιούχο της Αττικής Οδού, ώστε να βελτιώσουμε τον κόμβο της Μεταμόρφωσης. Ειδικά στην έξοδο του ρεύματος από Ελευσίνα, το πρωί υπάρχουν μεγάλες ουρές φορτηγών τα οποία περιμένουν για να ανέβουν προς τα βόρεια της χώρας. Έχουμε κάνει μία σχετική κυκλοφοριακή μελέτη ώστε να υπάρχουν δύο διακριτές έξοδοι, με απόσταση 150 μέτρων μεταξύ τους, όπως προβλέπεται από τους σχετικούς κανονισμούς», δήλωσε ο κ. Ταχιάος στην τηλεόραση του Action24.
Μοιάζει ως μια "light" λύση, ένα προσωρινό μέτρο ανακούφισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αναμένουμε το πραγματικό «φάρμακο» γι` αυτή την κατάσταση, που θα ήταν η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης έως τον κόμβο Καλυφτάκη, που θα απορροφούσε ένα μεγάλο μερίδιο των οχημάτων που θέλουν να εξέλθουν στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία. Το έργο αυτό παραμένει στον αέρα, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητές ως προς την χρηματοδότηση.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.