Μενού
Η σκυλίτσα Μένια
Η σκυλίτσα Μένια | Glomex
  • Α-
  • Α+

Αυτή η απίστευτη σκυλίτσα μας υπενθυμίζει γιατί αγαπάμε τους σκύλους και τους θεωρούμε φίλους μας. Η Μένια έχασε πριν κάποιον καιρό το αφεντικό της, τον κύριο Κώστα, τακτικό θαμώνα ενός καφενείου στην Πτολεμαΐδα. Μετά τον θάνατό του, δεν σταμάτησε ούτε μέρα να επισκέπτεται το μαγαζί και να κάθεται δίπλα στην καρέκλα του πρώην αφεντικού της.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στον Alpha «Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και πρόσεχε πάρα πολύ το σκυλάκι του. Τον Σεπτέμβριο μας άφησε, ήταν 65 χρονών. Από τότε το σκυλάκι είναι κάθε βράδυ εδώ πέρα. Κάθεται κάτω από την καρέκλα του, προφανώς περιμένει τον κύριο Κώστα».

Όπως αναφέρει και ο ρεπόρτερ, τόσο πιστή είναι η Μένια στον φίλο και αφεντικό της, που δεν λέει να φύγει από το «στέκι» τους, παρά τις προσπάθειες κάποιων κατοίκων να την υιοθετήσουν και να της δώσουν ένα σπίτι. Προτιμά να περνά τις κρύες νύχτες δίπλα στη σόμπα του καφενέ, κοντά στο γωνιακό τραπεζάκι του κυρ Κώστα.

Η σκυλίτσα θυμίζει το παράδειγμα του Χάτσικο, ενός σκύλου ράτσας Ακίτα, διάσημου επειδή συνέχισε να περιμένει τον ιδιοκτήτη του επί 9 χρόνια στον σταθμό τρένου Shibuya της Ιαπωνίας μετά τον θάνατό του, ώσπου και ο ίδιος πέθανε από γηρατειά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA