Μενού
imathia mitera vrefous
Η 37χρονη παιδοκτόνος στη Βέροια | thesstoday.gr
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 37χρονη μητέρα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του έξι μηνών βρέφους της μετά την απολογία της στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας.

H μητέρα κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από μια διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Ο εισαγγελέας, της είχε απαγγείλει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως.

Μήνυση του πατέρα

Στο μεταξύ, ο πατέρας του βρέφους που βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια της μητέρας του στο Μακροχώρι Ημαθίας, κατέθεσε μήνυση σε βάρος πολλών προσώπων.

Όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, μέσω του συνηγόρου του Στέλιου Σούρλα, ο πατέρας του 6 μηνών βρέφους στρέφεται με την μήνυση εναντίον τόσο της 37χρονης όσο και κατά των γονιών της και άλλων συγγενών.

Η αγωγή αφορά σε εξύβριση και απειλή αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε στην κηδεία του βρέφους.

Ο συνήγορος κατέθεσε μήνυση προς την οικογένεια της δράστιδος καθώς όπως υποστηρίζει ο πατέρας, οι γονείς της 37χρονης γνώριζαν για την διαταραγμένη ψυχική κατάσταση της αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Ο πατέρας του βρέφους μάλιστα τόνισε πως έφυγε από το σπίτι καθώς φοβόταν ότι η σύντροφός του θα τον σκοτώσει στον ύπνο.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Στο μεταξύ σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας που έδειξαν κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στην στοματική κοιλότητα του βρέφους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.   

Ημαθία: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού

Ο άνθρωπος που επιχείρησε να γλιτώσει το αγοράκι από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν.

«Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια», αναφέρει στο thesstoday.gr«Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά» λέει ακόμα.

Στο δωμάτιο όλα είναι άνω κάτω. Πράγματα πεταμένα κάτω, ρούχα και παιδικά παιχνίδια ανακατεμένα. Τα φώτα ακόμη ανάμενα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA