Μενού
Η κηδεία του βρέφους στην Ημαθία
Η κηδεία του βρέφους στην Ημαθία | ΕΡΤ/Video
  • Α-
  • Α+

Την Πέμπτη θα απολογηθεί η 37χρονη μητέρα από την Ημαθία, η οποία σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της στο σπίτι τους στο Μακροχώρι, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Έγινε η κηδεία του βρέφους

Σήμερα, Τετάρτη (10/1), τελέστηκε η κηδεία του βρέφους στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Όπως μεταφέρει η ΕΡΤ, δεν έγινε εξόδιος ακολουθία καθώς το μωρό δεν είχε βαφτιστεί, αλλά ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Ο πατέρας του βρέφους, ο οποίος ήταν σε διάσταση από τη μητέρα, επιχείρησε να παραβρεθεί στην κηδεία, αλλά δεν τον άφησαν οι συγγενείς της 37χρονης.

Κατά την κρατική τηλεόραση, οι γονείς της γυναίκας αλλά και άλλοι συγγενείς της, δεν του επέτρεψαν να δώσει το «παρών» και, μάλιστα, τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο. 

Στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικοί, αλλά δεν χρειάστηκε η επέμβασή τους.

Η ιατροδικαστική εξέταση στο μωρό

Νωρίτερα σήμερα ήρθε στο «φως» και η ιατροδιαστική έκθεση για τον θάνατο του μωρού. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στην ατομική κοιλότητα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA