Μενού
kairos
Καιρός | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τελευταίο ημέρα όπου ο καιρός θα κυλήσει με... ανοιξιάτικη διάθεση θα είναι η σημερινή καθώς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο χειμώνας επανέρχεται και, μάλιστα, με... άγριες διαθέσεις.

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, και το Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ η εβδομάδα των Χριστουγέννων θα περάσει με άστατο καιρό, βροχές, καταιγίδες και αξιόλογες χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024,  αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 13, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 2 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 1 έως 16, στην Πελοπόννησο από 0 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 17, στις Κυκλάδες από 8 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 17 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις όμως από το από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί και από μετά το απόγευμα νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ αλλά από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA