Μέχρι και την Πέμπτη (16/5) ο καιρός θα παραμείνει ασταθείς με τοπικές βροχές και μεταφορά σκόνης, από την Παρασκευή (17/5) αλλάζει πλήρως το σκηνικό με ισχυρό κύμα ζέστης να φέρνει 35άρια.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη, από την Παρασκευή και κυρίως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Θερμές αέριες μάζες θα εκτοξεύσουν τον υδράργυρο στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα φυσιολογικά για την εποχή κυμαίνονται μεταξύ 24-27 βαθμών.
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το κύμα ζέστης
Από το κύμα ζέστης, θα επηρεαστούν κυρίως περιοχές στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, όπως ενημέρωσε ο ίδιος.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, από το Λαμία και κάτω (Δωδεκάνησα, Κρήτη κτλ.) θα βρεθούν στο «κόκκινο».
Το κύμα αυτό ζέστης θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, όταν οι θερμοκρασίες θα πέσουν και θα είναι πιο συμβατές με την εποχή.
- «Κάηκε η παιδική μας ηλικία»: Η ιστορία του Δημήτρη από το Πόρτο Γερμενό που «πόνεσε» όλη την Ελλάδα
- Φωτιά τώρα: Πύρινος εφιάλτης σε Πόρτο Γερμενό και Βοιωτία - Κάηκαν σπίτια, επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι
- Το ελληνικό χωριό με το πιο παράξενο όνομα βρίσκεται στην Ήπειρο και είναι πολύ ορεινό
- Το επίθετο που «κουβαλάει» τη μεγαλύτερη ιστορία καφετζήδων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.