Εντείνεται σήμερα η αστάθεια του καιρού καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα – μικρή – περαιτέρω πτώση με τις ελάχιστες θερμοκρασίες, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, να πέφτουν ακόμα και κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου!
Σήμερα στο «κάδρο» των φαινομένων μπαίνει πιο δυναμικά και η Αττική που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από το μεσημέρι και μετά, είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά, ενώ αυξημένη είναι οι πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 20 έως 34-36, στη Θεσσαλία από 22 έως 36-38, στην Ήπειρο από 22 έως 35-36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 35-37 βαθμούς, στα Επτάνησα από 23 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 35-36, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 24 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου.
Στα πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ τοπικά στο Νότιο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.
Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά, οπότε είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 35-36 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές, ενώ μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι νοτιοανατολικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.