Μενού
kakokairia
Κακοκαιρία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ήχησε το 112 και στην Αττική, ενώ η κακοκαιρία Bettina σαρώνει τη χώρα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 12ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Ήδη το 112 ήχησε σε κεντρική Μακεδονία και Πάτρα, όπως επίσης σε Κόρινθο, Βόρειο Αιγαίο και Κυκλάδες. Η Πολιτική Προστασία συστήνει στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Το βαρομετρικό χαμηλό Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα κατά τη διέλευσή του από την Ελλάδα.

Κακοκαιρία Bettina: Πού θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ υπάρχει σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.

Κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Πού «χτυπά» η κακοκαιρία

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται σήμερα στα δυτικά από τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και γρήγορα βορειοδυτικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ.

Από το απόγευμα, στα ανατολικά αναμένονται νοτιοδυτικοί 7 με 9, με ριπές που πιθανώς θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 9 μποφόρ.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις και διευθύνσεις των ανέμων το Σάββατο 25/11/2023 και η εκτιμώμενη θέση και τιμή της πίεσης στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 25/11/2023.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για τις εξής περιοχές:

  • στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
  • πρόσκαιρα θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Μακεδονία, η υπόλοιπη Πελοπόννησος, τα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα της Κρήτης, η δυτική Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά.
  • τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα και πιθανώς τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA