Μενού
Προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel στην Καρδίτσα
Εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Βλοχό Καρδίτσας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επτά μήνες έχουν συμπληρωθεί από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, ωστόσο λίγοι από τους κατοίκους στον Βλοχό Καρδίτσας έχουν πάρει τα χρήματα των επιδοτήσεων σύμφωνα με το Open.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσάκας κάτοικος της περιοχής, μόλις το 5%, δέκα οικογένειες από τις 200, έχουν πάρει την επιδότηση ενοικίου. «Την επιδότηση την έχει πάρει μόλις ένα 5%, στα 200 σπίτια, το πήραν επτά με δέκα άτομα».

«Πήραμε κάποια email που μας έλεγαν πως κάθε τρίμηνο έπρεπε να παρουσιάσουμε κάποια δικαιολογητικά. Βεβαιώσεις για να μπορούμε να πάρουμε την επιδότηση, αλλά παρόλο που έχουν περάσει έξι με επτά μήνες, δεν την έχουμε πάρει. Δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν όλοι σε αυτήν τη διαδικασία» πρόσθεσε ο κάτοικος του Βλοχού.

«Το ενοίκιο το πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας και με παραστατικά. Για την οικοσκευή έχουν πάρει οι περισσότεροι τα 660 ευρώ. Τα δικαιολογητικά που μας είχαν ζητήσει από το φθινόπωρο, τα έχουμε καταθέσει δύο φορές μέσω του λογιστικού γραφείου» πρόσθεσε ο κ. Τσάκας.

«Το email λέει ότι κάθε τέλος τριμήνου, το τέλος του δεύτερου τριμήνου συγκεκριμένα, πρέπει να στέλνουμε το Ε1, Ε2 του 2022, το τελευταίο Ε9» συνέχισε ο κάτοικος στον Βλοχό Καρδίτσας.

Οι κάτοικοι στον Βλοχό είναι σε απόγνωση καθώς τα σπίτια τους είναι κατεστραμμένα και είναι αναγκασμένοι να ζουν είτε με ενοίκιο είτε με άλλους συγγενείς τους μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές από την κακοκαιρία Daniel.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA