Μενού
Φυλακές Κορυδαλλού
Φυλακές Κορυδαλλού | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το Σωματείο Εξωτερικών Φρουρών των φυλακών του Κορυδαλλού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη φύλαξη του σωφρονιστικού ιδρύματος, εκφράζοντας φόβους πως δεν μπορεί να υπάρξει μαζική απόδραση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, από τα 550 άτομα που απασχολούνταν στη φύλαξη του Κορυδαλλού πριν από τον κορονοϊό, πλέον είναι 243 και υπάρχουν βάρδιες που γίνονται χωρίς να υπάρχει εξωτερικός φύλακας.

Το προσωπικό αυτό είναι υπεύθυνο και για τα τρία κτίρια του Κορυδαλλού και τις μεταγωγές κρατουμένων από τη φυλακή. 

Ο Βασίλης Κεφάλας, αντιπρόεδρος του Σωματείου, μίλησε στο μέσο σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν και ευχήθηκε «να μην θρηνήσουμε θύματα». 

«Αυτό που καταγγέλλουμε είναι ότι με την παρούσα υπηρεσιακή εικόνα στην εξωτερική φρουρά, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες» επεσήμανε. 

«Χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε υπηρεσιακά θέματα, θέλω να σας πως ότι υπάρχουν μέρες που η περιμετρική φρούρηση ήταν μηδενική. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, μία στις τρεις οργανικές θέσεις του Κορυδαλλού είναι κενή». 

Ερωτώμενος εάν υπάρχουν φόβοι για μαζική απόδραση, είπε πως «ακριβώς αυτό» λέει, ενώ όταν οι δημοσιογράφοι ζήτησαν να μάθουν εάν υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά που προκαλούν αυτή την εντύπωση είπε: «Όταν σας καταγγέλλουμε ότι πολλές φορές οι σκοπιές είναι αφύλακτες... Όποια απόπειρα έγινε και όποια απόδραση έγινε στον Κορυδαλλό, έγινε από κλειστή σκοπιά. (...) Οι κρατούμενοι τις σκοπιές κοιτάνε». 

Θύμισε πως στα Τρίκαλα είχαν δραπετεύσει, κάποτε, 11 άτομα και είχαμε «θρηνήσει δύο πολίτες» και στο ίδιο πλαίσιο ευχήθηκε «να μην φύγει ολόκληρη πτέρυγα από τον Κορυδαλλό». 

Απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία, ζήτησε να καλυφθούν και να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις αλλά και να βγει μία νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τις μεταγωγές ώστε να γίνονται από την αστυνομία. 

Καταλήγοντας έκανε λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε οχήματα, αλεξίσφαιρα, σύγχρονο εξοπλισμό και έκανε «έκκληση στην πολιτική ηγεσία, να μην θρηνήσουμε θύματα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA