Μενού
Η Μαρία Καρυστιανού στην Εξεταστική για τα Τέμπη
Η Μαρία Καρυστιανού στην Εξεταστική για τα Τέμπη | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Η πρόεδρος του Συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη Μαρία Καρυστιανού, αποκάλυψε πως επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην εισαγγελέα τα όσα γνώριζε και όσα κατάφερε να συγκεντρώσει για την υπόθεση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου 98,4 η Μαρία Καρυστιανού συγκλόνισε για ακόμα μία φορά.

Στάθηκε αρχικά στο πόρισμα Γεραπετρίτη λέγοντας πως στην πρώτη σειρά έλεγε πως «"σε αυτό το πόρισμα δεν θα ασχοληθούμε με την έκρηξη". Η έκρηξη δεν μας αφορά; Από την έκρηξη σκοτώθηκαν κάποιοι που είχαν μία πιθανότητα να επιβιώσουν και κάηκαν ζωντανοί, σύμφωνα και με μαρτυρίες.

«Όλα δείχνουν κουκούλωμα»

Το άλλο το πόρισμα, ήταν μία αναφορά του πώς πρέπει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος δεν μπορούσαν να το κρύψουν. Δεν ασχολήθηκαν με την ουσία» δηλώνει η Μαρία Καρυστιανού και προσθέτει:

«Δεν έπρεπε να γίνει το μπάζωμα στον χώρο και να πάνε μετά από ενάμιση μήνα οι πραγματογνώμονες για τους ελέγχους, μετά από δική μας πίεση. Υποχρεωτικά πάει και η ευρωπαϊκή επιτροπή όταν γίνεται τόσο μεγάλο δυστύχημα και ο Γεραπετρίτης απαγόρευσε στην ευρωπαϊκή επιτροπή να έρθει να κάνει ελέγχους.

Ο Γεραπετρίτης είπε "είναι δική μας εσωτερική υπόθεση, μην ασχολείστε". Όλα δείχνουν κουκούλωμα. Δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει το αντίθετο.

Εμείς φωνάζουμε για αναβάθμιση κατηγοριών από τον δεύτερο-τρίτο μήνα. Ποια αμέλεια; Τόσα χρόνια που το ξέρανε, δεν ξέρανε ότι υπάρχει κίνδυνος θανάτου; Το τρένο έτρεχε με 178χλμ/ώρα, λόγω καθυστέρησης. Σε αυτό το αίσχος, δεν ξέρανε;»

«Μου είπε εισαγγελέας να με βοηθήσει η εκκλησία»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αποκαλύπτει στιχομυθία με εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που προκαλεί αίσθηση.

«Έχουν συνηθίσει να είναι στο απυρόβλητο. Αν η δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, δεν θα γινόταν τίποτα. Πηγαίνω σε εισαγγελέα στην Λάρισα για το μπάζωμα και φώναζα και μου λέει "ο χώρος μπαζώθηκε αφού έγιναν οι έλεγχοι των πραγματογνωμόνων". Και μου λέει ο εισαγγελέας "δεν έχω το χαρτί, μου το είπαν στο τηλέφωνο"».

Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει ''ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπό, είναι ποινικά κολάσιμο'', ή οτιδήποτε να μου λέει: ''Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας'';» και κατέληξε:

«Η ατιμωρησία γεννά εγκληματίες. Και η ατιμωρησία είναι μόνο για αυτούς. Θα φωνάζω για αυτό το έγκλημα μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνίζεσαι με την ψυχή σου για την δικαίωση και να μην γίνει κάτι.

Το έγκλημα των Τεμπών περιλαμβάνει τα πάντα. Διαφθορά, ασυδοσία, εκμετάλλευση, φίμωση της Δικαιοσύνης. Όσο υψώνεται η φωνή μας, σκύβουν το κεφάλι. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε. Και μόνη να μείνω…το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA