Μενού
Lamia ergostasio
Το καμμένο εργοστάσιο «Γιαννίτση» στη Λαμία | Eurokinissi/ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο στη Λαμία όπου παρασκευάζονταν τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκαν μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις μαθητών.

Στην δημοσιότητα ήρθε το πόρισμα της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με το οποίο η φωτιά που έκαψε την εργοστασιακή μονάδα προήλθε από εμπρησμό. 

Στην υπόθεση δημιουργεί νέα δεδομένα ωστόσο το γεγονός ότι, όπως αναφέρει το MEGA, δύο ημέρες πριν τον εμπρησμό και ενώ είχε γίνει γνωστή η ιστορία με τις τροφικές δηλητηριάσεις από τα σχολικά γεύματα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε ζητήσει από την ασφαλιστική να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Λαμία: Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Κυριακής (19/05) στην Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τροφίμων «Γιαννίτση» που είχε σαν αποτέλεσμα η μονάδα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Δύο ημέρες πριν, είχε γίνει γνωστό ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παρασκευάζονταν -μεταξύ άλλων- σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών δημοτικών σχολείων και σε βάρος της εταιρείας είχαν υποβληθεί δεκάδες μηνύσεις από γονείς.

Στα δείγματα από 10 σχολικά γεύματα που έστειλαν στο νοσοκομείο μικρούς μαθητές, έπειτα από έλεγχο εντοπίστηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου, που προκαλείται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού των τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ «πάγωσε» μάλιστα προ ημερών την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA