Μενού
Περιπολικό αστυνομίας
Περιπολικό αυτοκίνητο Ελληνικής Αστυνομίας | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Με ένα κόλπο με αλουμινόχαρτο θρασύτατοι ληστές έστησαν παγίδα σε μία ηλικιωμένη στο Παλαιό Φάληρο και τής αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

«Δεν του άνοιξα, δεν μου χτύπησε κουδούνι, ήρθε ξαφνικά», δηλώνει η κ. Σουλτάνα Αντωνακά, η οποία μίλησε στο Live News του Mega.

Η 77χρονη γυναίκα που βρίσκεται ακόμα σε σοκ περιγράφει με ποιο τρόπο δύο άνδρες κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της πάρουν χρήματα και κοσμήματα. «Ξαφνικά εμφανίζεται ο νεαρός και έρχεται εδώ. Λέω τι θέλετε; Λέει ήρθαμε για την αλλαγή παρόχου», λέει.

Η κυρία Σουλτάνα πήρε το ασανσέρ και ανέβηκε στο διαμέρισμά της. Βάζοντας τα κλειδιά στην πόρτα, βλέπει τον δράστη δίπλα της. «Λέω τι θέλετε κύριε μου, λέει να μου δείξετε τον ηλεκτρικό σας πίνακα».

Υποδυόμενος τον τεχνικό μπήκε μαζί της μέσα στο σπίτι. Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Ζητούσε εξηγήσεις. Κανείς δεν της είχε αναφέρει από την πολυκατοικία ότι πρόκειται να αλλάξουν πάροχο ρεύματος.

«Μου λέει "μου δίνετε λίγο αλουμινόχαρτο;". Κάνω την κίνηση - μου λέει "κόφτε μου ένα κομμάτι"».

Ο δράστης την έβαλε να ανοίξει την κουζίνα και από δίπλα έβαλε το αλουμινόχαρτο. Πάνω στο κομμάτι του αλουμινόχαρτου τοποθέτησε ένα χαρτονόμισμα των 20€. Τότε της είπε πως υπάρχει πρόβλημα με την τάση του ρεύματος.

«Για αυτό λοιπόν ό,τι έχετε μου λέει σε χρυσά και χρήματα να τα βάλετε σε ένα αλουμινόχαρτο. Έβαλα το ρολόι. Μου λέει άλλα χρυσά έχετε; Σκουλαρίκια διαμαντένια».

Της είπε πως μόνο τυλιγμένα μέσα σε αλουμινόχαρτο θα είναι προστατευμένα όσο κάνουν εργασίες για το ρεύμα. Η γυναίκα ακολούθησε τις οδηγίες του.

Έβαλε τα χρυσαφικά της μέσα σε αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά χρήματα. Τα έκρυψε σε ένα συρτάρι και τότε ένας δεύτερος άνδρας μπήκε μέσα στο διαμέρισμά της.

«Υπήρχε ακόμα ένας σας λέω που μπήκε για δύο δευτερόλεπτα και του λέει "Διονύση εντάξει". Και έφυγε. Αφήνει την πόρτα μισάνοιχτη και γυρνάει και λέει επιστρέφω σε δύο λεπτά. Περιμένω μισή ώρα».

Οι δύο δράστες αποχώρησαν σαν κύριοι. Λίγο μετά η 77χρονη ανέβηκε στον πάνω όροφο να ρωτήσει αν είναι εκεί. «Του λέω Κώστα ήρθαν οι κύριοι που είναι για τον πάροχο; Όχι μου λέει κανείς δεν ήρθε και αμέσως παίρνω στροφή ότι έχει γίνει κάτι κακό».

Είχαν φύγει με ό,τι αντικείμενο αξίας είχε μέσα στο σπίτι της. Όταν το κατάλαβε, ήταν ήδη αργά.

«Το ρόλεξ οπωσδήποτε έχει υλική αξία αλλά πάνω από όλα είναι η συναισθηματική γιατί ήταν δώρο της κόρης μου. Δεν μπορώ να κυκλοφορώ και να φοβάμαι τη σκιά μου. Μπορεί να πάθω έμφραγμα στο τέλος από τη στεναχώρια μου», λέει η ηλικιωμένη γυναίκα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, συλλέγοντας υλικό από τις κάμερες της περιοχής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA