Σχεδόν ένα στρέμμα εδάφους και φερτών υλικών μεταφέρθηκαν σε σημείο μακριά από το «πεδίο των ερευνών», το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα είπε στο Mega ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης
«Το ξεμπάζωμα το ακολούθησε το μπάζωμα και η εισαγγελία έχει αποφανθεί ότι ήταν παράνομο. Ας πάγωνε το σύμπαν για 6 μήνες, ένα χρόνο. Είναι αδιανόητο μέσα σε μία εβδομάδα να έχουν αλλοιωθεί τόσο δραματικά τα στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε 14 σταθμούς από τους οποίους ήταν πρόσφορα τα βίντεο για αρκετές ημέρες. Μάθαμε ότι ζητήθηκαν ετεροχρονισμένα, είναι αδύνατο να ανακτηθούν, δεν έχουν οπτικό υλικό από κανένα σταθμό, κανένα παρακείμενο σύστημα βιντεοσκόπησης και ούτε από την φορτοεκφόρτωση στη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Τέμπη: Οι εκτιμήσεις για την έκρηξη
«Προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό ότι η έκρηξη γίνεται πολύ κοντά στις δύο συγκρουόμενες επιφάνειες. Όταν υπάρχει φόρτωση νομίμως με φορτίο εύφλεκτου υλικού, το πρωτόκολλο ορίζει ότι πρέπει να βρίσκεται στην ουρά του τρένου», τόνισε ο δικηγόρος.
«Αν υπήρχε εύφλεκτο υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία ήταν πολύ κοντά και δυστυχώς, από μόχλευσή μας με αστυνομικούς, συνήθως το παράνομο υλικό μπαίνει κοντά στους μηχανοδηγούς είτε για αν το προσέχουν είτε θεωρούν ότι είναι πιο κοντά σε ανθρώπινο παράγοντα για να έχει τον νου του», εξήγησε.
- LIVE οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Νέα χτυπήματα σε βάσεις των ΗΠΑ, βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Ιράν
- Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή στην ελληνική οικονομία: Εκτοξεύτηκε το ρεύμα - Το σχέδιο της κυβέρνησης
- Νέο παραλήρημα του Αρκά για την Αριστερά: «Είναι διαστροφή»
- Η πολυθρύλητη Μάχη της Κοκκινιάς, ο ρόλος των δωσίλογων και το «Ακορντεόν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.