Μενού
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Επιχείρηση διακομιδής ασθενή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 17χρονη μαθήτρια, που μεταφέρθηκε χθες (8/4) σε κρίσιμη κατάσταση στο Βοστάνειο Νοσοκομείο στη Μυτιλήνη, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, όπως μεταδίδει σχετικά το nealesvou.gr.

Η 17χρονη μαθήτρια παρέμεινε διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στη Μυτιλήνη, ενώ η ιστορία της, ειδικά όταν χειρουργήθηκε σε ηλικία 11 ετών το 2019 για να σταθεί στα πόδια της, είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση.

Η 17χρονη στη Μυτιλήνη, τα τελευταία χρόνια, ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, και από ηλικία 6 μηνών είχε διαγνωστεί με επιθετική μορφή λευχαιμίας, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο πως είχε δύο έως και τρεις μήνες ζωής.

Μυτιλήνη: Η επιδείνωση της υγείας της

Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών καθώς βρέθηκε συμβατό μόσχευμα. Από τους δύο, τρεις μήνες ζωής που έδιναν οι γιατροί, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα γι’ αυτές τις περιπτώσεις, το παιδί κατάφερε να «νικήσει» προσωρινά.

Λόγω επιπλοκών μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών οι γιατροί του Παίδων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε βαριές θεραπείας κορτιζόνης, για να κρατήσουν το ανοσοποιητικό της σύστημα σε χαμηλούς ρυθμούς.

Λόγω αυτών των θεραπειών το παιδί στη Μυτιλήνη υπέστη οστεοπόρωση, καθώς και νευρολογικά προβλήματα τα οποία επηρέασαν καθοριστικά την κινητική του ικανότητα, με συνέπεια να βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρά το χειρουργείο η 17χρονη δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και τελικά το μοιραίο επήλθε σήμερα στο Βοστάνειο λόγω επιπλοκών από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η κηδεία θα γινει αυριο στις 15:30 απο την ενορία της Βαρειάς. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA