Μενού
dikastirio
  • Α-
  • Α+

Πλημμεληματική ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των 87 οπαδών αντίπαλων τοπικών ομάδων που συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία λίγο πριν αρχίσει ποδοσφαιρικός αγώνας.

Συγκεκριμένα η δίωξη αφορά μεταξύ άλλων τα αδικήματα της παραβίασης του νόμου περί αθλητικής βίας, της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, της κατοχής κροτίδων-φωτοβολίδων με αφορμή αθλητική εκδήλωση και της παράνομης οπλοφορίας.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία απέτρεψε οπαδικό επεισόδιο, πραγματοποιώντας 87 συλλήψεις στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το απόγευμα της Κυριακής, εν όψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας, απετράπη οπαδικό επεισόδιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδους, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι ανωτέρω προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA