Μενού
super market
Σούπερ Μάρκετ | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Καθώς βρισκόμαστε εν μέσω περιόδου χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν κανονικά την Κυριακή (14/01) κάτι όμως που δεν ισχύει για τα σούπερ μάρκετ που θα παραμείνουν κλειστά.

Έτσι λοιπόν τα σούπερ μάρκετ, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά με τις παρακάτω εξαιρέσεις:

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα (14/01)

ΑΒ Βασιλόπουλος

Κλειστά καταστήματα εκτός από τα καταστήματα στον Άγιο Δημήτριο Μetro Μall και στην Πειραιώς που θα λειτουργήσουν από 11.00 έως 20.00.

Σκλαβενίτης

Κλειστά καταστήματα εκτός από εκείνο στο Eπιχειρηματικό Πάρκο Smart Park, Σπάτα που θα είναι ανοικτό από τις 11:00 έως τις 20:00.

Μασούτης

Κλειστά καταστήματα εκτός από το κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από 07:00 έως 23:00.

Μy Market

Κλειστά καταστήματα πλην του καταστήματος της Ερέτριας.

Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά δύο Κυριακές. Στις 14 και στις 21 Ιανουαρίου 2024.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 έως τις 20:00.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ο εμπορικός κόσμος, προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων σε όλες τις κατηγορίες των ειδών, ενώ στις ανακοινώσεις των εμπορικών συλλόγων, προς τους επαγγελματίες υπενθυμίζεται ότι σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Σημειώνεται ότι, ως προγενέστερη τιμή, νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά. Όταν η τιμή μειώνεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια των 30 ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρμογή της πρώτης από τις διαδοχικές μειώσεις τιμών.

Υπογραμμίζεται δε, ότι, σε περίπτωση ελέγχου πρέπει οι έμποροι να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχθεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA