Μενού
Πυροσβέστες σβήνουν φωτιά
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς από την Πυροσβεστική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη προβλέπεται για ακόμη μία νύχτα η «μάχη» των Πυροσβεστών για να περιορίσουν τη φωτιά στα Πιέρια Όρη, η οποία μαίνεται για τρίτη ημέρα και κατακαίει –σε δύσβατο σημείο– παρθένο δάσος.

Νωρίτερα, σήμερα έγινε γνωστό πως ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη, με την Πυροσβεστική να καταβάλλει υπεράνθρωπο κόπο για να μην «μπει» το πύρινο μέτωπο στην Κοζάνη.

Η φωτιά στα Πιέρια Όρη εντοπίζεται σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, ενώ οι δυνάμεις της Υπηρεσίας προσπαθούν να την επιτηρήσουν μέσα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία κατευθύνουν τις επίγειες δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, υδροφόρες από τον δήμο Κατερίνης ανεφοδιάζουν πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικά και χωματουργικά μηχανήματα εθελοντών ανοίγουν δασικούς δρόμους και δημιουργούν ζώνες πυροπροστασίας στις πλαγιές των Πιερίων.

Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Καίει σε δύσβατο σημείο

Η μορφολογία του εδάφους προκαλεί προβληματισμό στους πυροσβέστες που επιχειρούν στα Πιέρια Όρη, καθώς οι απότομες χαράδρες σε συνδυασμό με την έλλειψη ταμιευτήρων νερού, δυσκολεύουν τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών, καθυστερώντας παράλληλα την οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

«Είναι ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, είναι γεμάτο χαράδρες η φωτιά είναι σε δύο σημεία, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο ένα κομμάτι, και δεν έχουν οπτική επαφή στο άλλο. Αυτό δυσχεραίνει το έργο μας» ανέφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης, αντιπρόεδρος ένωσης υπαλλήλων πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονία.

«Το ανάγλυφο χαρακτηρίζεται από πολύ έντονες κλίσεις, φανταστείτε 15%, 20%, πώς μπορούμε να ανεβούμε; Έχουμε και βράχια, επίσης υπάρχει πλούσια φυτοκάλυψη που σημαίνει ότι εκεί που πατάνε οι πυροσβέστες το πόδι μπαίνει μέσα μέχρι και μισό μέτρο σε φυλλοχώματα που είναι απάτητα εδώ και χρόνια» συνέχισε.

«Δεν σταματούν οι προσπάθειες μας, πηγαίνουν προς το καλύτερο, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις μας. Έχουμε πεζοπόρα τμήματα από την Ήπειρο, οι δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρούνε εδώ, σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς το εναέριο μέσο καθηλώνει την πυρκαγιά». κατέληξε

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA