Μενού
Γυναικοκτονία Αγίοι Ανάργυροι
Γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Η 28χρονη Κυριακή είναι το πέμπτο θύμα γυναικοκτονίας τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024. Η νεαρή που είχε ξυλοκοπηθεί και βιαστεί από τον 39χρονο, ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας και δολοφονήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του ΑΤ Αγίων Αναργύρων. 

Πριν την Κυριακή, νεκρές από τα χέρια συντρόφων και συζύγων είχαν πέσει μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, η 29χρονη Νίνα, η 41χρονη Γεωργία, μία 87χρονη και μία 45χρονη. 

Η Κυριακή μετέβη στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1/4) για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της. Ζήτησε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της περιπολικό επειδή φοβόταν. Ωστόσο βρέθηκε στην είσοδο του κτιρίου, να καλεί την Άμεση Δράση και ενώ μιλούσε στην τηλεφωνήτρια δέχτηκε πισώπλατες μαχαιριές από τον 39χρονο. 

Ο δράστης αφού σκότωσε την Κυριακή, αυτοτραυματίστηκε. Τότε ήταν που βγήκε από το φυλάκιο ο σκοπός, το παρελθόν του οποίου προκαλεί ερωτηματικά αφού πρόκειται για έναν αστυνομικό που είχε βρεθεί φυλακισμένος για συμμετοχή σε κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια. 

Αίσθηση προκαλούν και τα λεγόμενα του δράστη που σύμφωνα με το MEGA, είπε στους αστυνομικούς αμέσως μετά τη γυναικοκτονία πως δεν είναι καλά και πως θέλει να μεταβεί στο ψυχιατρείο... 

Τέσσερις νεκρές γυναίκες πριν την Κυριακή

Πριν την γυναικοκτονία της Κυριακής, το ημερολόγιο έγραφε 22 Φεβρουαρίου 2024 όταν 87χρονη βρέθηκε νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού της με τραύματα στην κοιλιακή χώρα. 

Ο 80χρονος σύζυγός της, βρισκόταν δίπλα της σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις μαχαιριές του συζύγου της, στο διαμέρισμα όπου ζούσαν στην περιοχή Χαριλάου. 

Από την έρευνα προέκυψε πως ο 80χρονος είχε καταναλώσει χάπια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το ζευγάρι βρήκε ο ανιψιός τους αφού δεν προσπαθούσε για ώρες να επικοινωνήσει μαζί τους. Σε βάρος του 80χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Ήταν 16 Φεβρουαρίου 2024 όταν 39χρονος πυροβολεί στο κεφάλι και σκοτώνει την 29χρονη Νίνα (Τζιανίνα), στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο ίδιος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ μετά τη δολοφονία στο ρετιρέ της οδού Πατρόκλου, στα Καμίνια.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, ωστόσο η άτυχη γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Ο άνδρας φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ οι διαπληκτισμοί μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται ότι ήταν συχνοί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 39χρονος δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές σεσημασμένος για παραβάσεις του νόμου Περί Ναρκωτικών και για κάποιες υποθέσεις με συμπλοκές και καυγάδες. Ισχυρίστηκε πως δεν σκότωσε την Νίνα και πως εκπυρσοκρότησε το όπλο όταν... έπαιζε μαζί του, σημαδεύοντας την 29χρονη «για πλάκα».

Τον Ιανουάριο του 2024 η Θεσσαλονίκη «πάγωσε» όταν η εξαφανισμένη και έγκυος Γεωργία, βρέθηκε δολοφονημένη σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο.

Για τη γυναικοκτονία κατηγορούνται ο σύντροφός της, ο οποίος εμφανιζόταν ακόμη και σε τηλεοπτικά παράθυρα, αναζητώντας την και δίνοντας πληροφορίες γι΄ αυτή, αλλά και ένας 34χρονος φίλος του, που «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημα.

Οι δυο άνδρες, υπέδειξαν ο ένας τον άλλο ως δράστη του φονικού. «Δεν πρόκειται να ομολογήσω ένα έγκλημα που δεν έκανα» φέρεται να απολογήθηκε, απαντώντας στα επίμονα ερωτήματα του ανακριτή για τις συνθήκες θανάτου της 41χρονης, η οποία, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, έφερε τρία θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα και στον αυχένα.

Στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο Ζεφύρι, 53χρονος περιέλουσε με πετρέλαιο την 45χρονη σύζυγό του, μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους και έβαλε φωτιά. 

Η 45χρονη, παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε, κατέληξε την Δευτέρα (15/1) στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που είχε σε όλο της το σώμα από την επίθεση που δέχτηκε.

Μπροστά στο περιστατικό που έγινε στο σπίτι που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, ήταν και ο 20χρονος γιος του ζευγαριού μαζί με τα ανήλικα παιδιά του. Η δολοφονηθείσα έφερε εγκαύματα στο 90% του σώματός της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA