Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα (20/11) το μεσημέρι σε υπόγεια διάβαση έξω από Δημοτικό σχολείο στην Πιερία, όπου κατέρρευσε σιδερένια πόρτα, την ώρα που περνούσαν από το σημείο μαθητές. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το pierianews.gr, περί τις 13:30 και ενώ οι μαθητές αποχωρούσαν από το σχολικό ίδρυμα κατέρρευσε η βαριά πόρτα - για άγνωστους λόγους. 

Εκείνη την ώρα, μαθητές βρίσκονταν εντός της διάβασης για να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και κρίνεται πως ήταν τυχαίο το ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. 

Κατά την ίδια πηγή, στο σημείο επικράτησε πανικός και γονείς προχώρησαν σε καταγγελίες σχετικά με τα σκουριασμένα κάγκελα και τις υποδομές. 

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παρθένα Μακρίδου, ήρθε σε επαφή με το karfitsa.gr και απέδωσε την κατάρρευση σε βανδαλισμό από εξωσχολικούς, που είχαν χαλαρώσει τους μεντεσέδες της πόρτας. 

«Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στην περιοχή μας με τις υποδομές. Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο δημοτικό σχολείο της Περίστασης. Δεν έχει σημειωθεί κανένα ατύχημα» σημείωσε και ενημέρωσε πως σήμερα θα γινόταν αυτοψία από ειδικό συνεργείο. 

Μητέρα, που μίλησε στο ίδιο μέσο, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν. «Εγώ, κι άλλες μαμάδες, ήμασταν έξω από την υπόγεια διάβαση από τη μεριά του σχολείου. Όταν τελείωσε το μάθημα μπήκαν τα παιδιά μας για να περάσουν απέναντι. Την ώρα που είχαν βγει τα μισά έξω και τα άλλα ακόμα ανέβαιναν, ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από σιδεριά να πέφτει και τρέξαμε έντρομοι όλοι οι γονείς των παιδιών. Φοβόμασταν για το τι θα αντικρίσουμε. Νομίζαμε πως καταπλάκωσε η οροφή τα παιδιά μας. Είδαμε τη σιδερένια πόρτα της κεντρικής εισόδου να έχει κατρακυλήσει κάτω στην υπόγεια διάβαση. Μάλιστα τρία παιδάκια ήταν ακόμα κάτω και από θαύμα γλίτωσαν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA