Μεγάλη κινητοποίηση, με πορεία από το Μέγαρο Μουσικής έως την πρεσβεία του Ισραήλ, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (31/5) συνδικάτα και φορείς, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.
Στην κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, καλούσαν το ΠΑΜΕ, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας και πολλές ακόμη οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
«Όλοι στους δρόμους για την Παλαιστίνη! Δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στην αδικία! Από το Πάρκο Ελευθερίας πορευόμαστε προς την πρεσβεία του Ισραήλ – υψώνουμε τη φωνή μας για τον λαό μας που παλεύει για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!» ανέφερε η Παλαιστινιακή Παροικία στην ανακοίνωσή της.
«Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι εδώ, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου», τονίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.
Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ ζητά «να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας» καθώς και να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου του 2015 για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.