Μενού
φωτιά Πόρτο Γερμενό
Φωτιά Πόρτο Γερμενό | Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Σημαντικές δασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στο Πόρτο Γερμενό, τη Βοιωτία, το Σκάλωμα Φωκίδας και την Αιγιάλεια, παράγοντας μεγάλες ποσότητες καπνού που παρακολουθούνται συνεχώς από την πιλοτική υπηρεσία του κόμβου AtmoHub.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προσομοίωσης διασποράς, οι επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά του καπνού από το μέτωπο στο Πόρτο Γερμενό προς τα νοτιοδυτικά. Το δημιουργούμενο νέφος εκτείνεται πάνω από τον Κορινθιακό Κόλπο και καλύπτει ήδη μεγάλο τμήμα της ανατολικής Πελοποννήσου.

Διαβάστε ακόμα: «Κάηκε η παιδική μας ηλικία»: Η ιστορία του Δημήτρη από το Πόρτο Γερμενό που «πόνεσε» όλη την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, οι καπνοί από τις εστίες στην Αιγιάλεια και τη Φωκίδα κινούνται κυρίως προς τα δυτικά, ακολουθώντας τη γενική ροή των ανέμων. Η παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πραγματοποιείται μέσω δορυφορικών εκτιμήσεων των εκπομπών και εξειδικευμένων αριθμητικών μοντέλων μεταφοράς καπνού, προσφέροντας ακριβή εικόνα για τη μετακίνηση των σωματιδίων.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...