Το Πήλιο, τα Τρίκαλα, η Λάρισα, η Καστοριά, η Λαμία, τα Ιωάννινα, η Κρήτη και η Λευκάδα βρίσκονται στις πρώτες επιλογές εντός Ελλάδας των ταξιδιωτών για το επερχόμενο τριήμερο της κορύφωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η FedHATTA, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού.
Εκτός των τειχών, οι Έλληνες ταξιδιώτες αναζητούν την γιορτινή ατμόσφαιρα του καρναβαλιού στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Κωνσταντινούπολη, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι και τη Μαδρίτη.
Επίσης, δημοφιλείς είναι και μακρινοί προορισμοί όπως η Κούβα, το Βιετνάμ και το Ντουμπάι.
Εμβληματικά καρναβάλια
Στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών είναι και δύο από τα πιο διάσημα και εμβληματικά καρναβάλια παγκοσμίως, αυτό του Ρίο ντε Τζανέιρο (28 Φεβρουαρίου - 8 Μαρτίου) και της Βενετίας (14 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου).
Όπως τονίζεται η ζήτηση είναι μειωμένη έως 30% σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος, κυρίως εν αναμονή της επερχόμενης Πασχαλινής περιόδου όπου παραδοσιακά το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των εκδρομέων ανεβαίνει αισθητά.
- Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος που είχε ταυτοποιηθεί - Τα πρώτα του λόγια
- Ο Λαφαζάνης με τον Χαμενεΐ και το πρόβλημα του να μην μπορούμε να πιστέψουμε πια στα μάτια μας
- Το ψηφιακό κάτεργο του «έρωτα»: Υπάλληλος των 2 δολαρίων απαντάει στα μηνύματά σου στο OnlyFans
- Η Kάιλι Τζένερ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί: Ποζάρει χωρίς φρύδια με τσιγάρο στο στόμα και σουτιέν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.