Μενού
astynomia-sxoleio
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έξαρση παρατηρείται στην παραβατικότητα ανηλίκων και για το λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί στοχευμένες επιχειρήσεις ειδικά σε σημεία όπου έχουν καταγραφεί περιστατικά με θύματα συνήθως ανηλίκους όπως κοντά σε εμπορικά κέντρα και στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε βραδινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή της Γλυφάδας, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (Ομάδα ΔΙΑΣ).

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και πλατεία Εσπερίδων, ελέγχθηκαν 18 άτομα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Επίσης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, τρεις ανήλικες, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συνομήλικής τους στο Περιστέρι. Πιο συγκεκριμένα οι ανήλικες επιτέθηκαν με χτυπήματα και απείλησαν λεκτικώς 13χρονη συνομήλική τους, εντός Γυμνασίου στο Περιστέρι. Επιπλέον, αναζητείται ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε άλλα άτομα την επίθεση. Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή το φως της δημοσιότητας είδε η ανακοίνωση για σύλληψη έξι ανηλίκων ηλικίας από 13 έως 16 ετών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σε μια από τις υποθέσεις οι κατηγορούμενοι αφού αποβιβάστηκαν από λεωφορείο προσέγγισαν τρεις ανήλικους (15 και 16 ετών) και χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές, τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα. Γονείς των θυμάτων μέσω εφαρμογής εντόπισαν τα κλεμμένα κινητά και έτσι οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινό σημείο τους ανήλικους δράστες, οι οποίοι στη θέα τους τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο ακινητοποίησαν δυο εκ των δραστών και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης – Ψυχικού.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από τη ρόδα σταθμευμένου αυτοκινήτου τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Από τα χτυπήματα ένα από τα θύματα τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ ο 15χρονος δράστης έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπή δικύκλου. Σε μια άλλη υπόθεση στο Χολαργό από αστυνομικούς Ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14 και 13 ετών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα και προξένησαν φθορές σε σχολικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία. Τους αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης του κυλικείου ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία. Στην περιοχή έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις ανήλικους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA