Μενού
μέδουσες
Παραλία με μέδουσες στη Χαλκίδα | evima.gr
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Πρωτοφανείς εικόνες έρχονται από τη Χαλκίδα, και συγκεκριμένα από παραλία όπου η ποσότητα από τις μέδουσες κοντά στην ακτή, είχε ως αποτέλεσμα να «αλλάξει χρώμα» η θάλασσα. 

Όπως αναφέρουν ντόπιοι ψαροντουφεκάδες, που επικαλείται το evima.gr, και όπως το αποδεικνύει και η φωτογραφία, οι μέδουσες έχουν εντοπιστεί κυρίως σε μεγαλύτερα βάθη και όχι κοντά στην ακτή, γεγονός που μέχρι στιγμής περιορίζει την άμεση επαφή τους με λουόμενους. 

Παρά ταύτα, η παρουσία τους έχει προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον και προβληματισμό, καθώς δεν αποκλείεται οι συνθήκες να μεταβληθούν ανάλογα με τα θαλάσσια ρεύματα και τους ανέμους. Νέα Χαλκίδας.

Διαβάστε επίσης: Ο λαγοκέφαλος και μία κοινωνία που έχει εθιστεί στο να φοβάται

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους εμφανίσεις αποτελούν συχνό εποχικό φαινόμενο, το οποίο σχετίζεται με τη θερμοκρασία του νερού, τις κινήσεις των θαλάσσιων ρευμάτων αλλά και την αφθονία πλαγκτού, που αποτελεί βασική τροφή για τις μέδουσες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τσιμπημάτων στην περιοχή της Δάφνης, ωστόσο οι αρχές συνιστούν προσοχή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...