Μενού
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας με το θλιβερό γεγονός του θανάτου του συζύγου και του βρέφους μίας γυναίκας, σχεδόν την ίδια ώρα.

Στο MEGA μίλησε η μητέρα του βρέφους, η οποία περιέγραψε τις δραματικές στιγμές όταν της ανακοίνωσαν ότι το παιδί της κατέληξε ενώ ταυτόχρονα μάθαινε και για τον θάνατο του συζύγου της.

«Το μωράκι είχε μία δύσπνοια που με ανησύχησε σαν μάνα και το πήγα στο ΑΧΕΠΑ. Oι γιατροί είπαν ότι πρέπει να διασωληνωθεί. Το πάω στο Ιπποκράτειο που το είχαμε γιατί ήταν γέφυρα ζωής το παιδί μου. Και εντάξει, τι να πεις. Την ίδια ώρα έφυγε και ο άντρας μου», ανέφερε η γυναίκα και πρόσθεσε:

«Ήταν καρκινοπαθής (σ.σ. ο σύζυγός της) και το μάθαμε προχτές. Καλπάζουσα μορφή. Την ίδια ώρα που βγήκε η γιατρός και μου είπε "το παιδί σου κατέληξε", χτυπούσε το κινητό μου ότι "και ο άντρας σου κατέληξε". Απίστευτο. Αυτό ζω.»

Ο 50χρονος, που έφυγε από την ζωή, αντιμετώπιζε τον τελευταίο μήνα, σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν στο «Θεαγένειο» ενώ το 7,5 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε από τη μητέρα του, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, με συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης, το οποίο, δυστυχώς, λίγες ώρες μετά κατέληξε. 

το βρέφος είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς, όταν γεννήθηκε, τον Ιούλιο του 2023, λόγω αποκόλλησης πλακούντα, είχε διακομισθεί σε κρίσιμη κατάσταση, από την Πτολεμαίδα στη μονάδα νεογνών του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μάλιστα για τη διακομιδή του είχε στηθεί γέφυρα ζωής από δικυκλιστές και περιπολικά της αστυνομίας που συνόδευσαν, τότε, το ασθενοφόρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA