Μενού
Νοσοκομείο
ΜΕΘ Νοσοκομείου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Γολγοθάς» είναι οι θεραπείες για αρκετούς ασθενείς στο Ρέθυμνο, καθώς η έλλειψη ογκολόγου στο τοπικό νοσοκομείο της πόλης, έχει αναγκάσει αρκετούς ασθενείς να αλλάξουν νομό για να κάνουν χημειοθεραπεία.

Ο κ. Γιάννης Δρανδάκης, καρκινοπαθής στο Ρέθυμνο, μίλησε στο Action 24 για την κατάσταση στο νοσοκομείο: «Για τρία χρόνια έχω υπάρξει καρκινοπαθής στο Ρέθυμνο. Πιο πριν μπορούσα να κάνω τη θεραπεία μου και να γυρίσω στο σπίτι μου. Ένεκα φόρτου, ο καημένος ο γιατρός μας δεν άντεξε μετά από τρία χρόνια, γιατί του υπόσχονταν να του φέρουν βοήθεια, παραιτήθηκε και τον μετέφεραν στο Ηράκλειο και στο Βενιζέλειο».

«Οπότε, έκλεισαν όλο το ογκολογικό τμήμα στο Ρέθυμνο, αποδυναμώνοντας τόσο το νοσοκομείο όσο και τον νομό. Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε 160 χιλιόμετρα μακριά για τη θεραπεία μας. Το χειρότερο έγινε προχθές, όταν αξημέρωτα φύγαμε από την πόλη μας, το Ρέθυμνο, στις 07:20 ήμασταν εκεί για να πάρουμε σειρά και να μπούμε, και εν τέλει ήταν άλλοι εκεί και πήραν άλλα νούμερα» συνέχισε ο κ. Δρανδάκης.

«Εμείς οι 10 Ρεθυμνιώτες, άλλοι σε πιο βαριά κατάσταση, περιμέναμε από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 12:00 για να μας βάλουν μέσα. Εκτιθέμεθα και σε άλλες ασθένειες τόσο σε άλλα νοσοκομεία όσο και στα ΚΤΕΛ» κατέληξε ο καρκινοπαθής στο Ρέθυμνο.

Ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου, πρόσθεσε με τη σειρά του: «Δεν υπάρχει προοπτική επίλυσης του ζητήματος. Είναι μία σοβαρότερη επίπτωση μίας γενικότερης απαξίωσης του νοσοκομείου μας».

«Μάλιστα, η απαξίωση έχει αποτελέσει αίτιο για να βγουν αρκετοί άνθρωποι στον δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Ο ογκολόγος σήκωσε το βάρος των καρκινοπαθών του νομού. Είχε την ελπίδα καθώς οι θέσεις που είχαν συσταθεί για ογκολόγο ήταν δύο, πιστεύε πως θα γίνει η προκήρυξη  και θα έρθει ένας δεύτερος συνάδελφος» συνέχισε ο κ. Σαριδάκης.

«Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν προκηρύχθηκε η δεύτερη θέση και χρησιμοποιήθηκε σε άλλα πόστα, όπως τον γιατρό COVID. Χρησιμοποιήθηκε για πάσα νόσο. Δεν μας απάντησαν τίποτα από τη διοίκηση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών για τη σοβαρή καταγγελία στο Ρέθυμνο.

«Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για τους καρκινοπαθείς. Υπάρχει τμήμα στα Χανιά, αλλά ο κύριος όγκος των ασθενών πηγαίνουν στο Ηράκλειο. Οι άνθρωποι από τα χωριά έχουν μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς η μετακίνηση είναι ακόμη πιο δύσκολη» κατέληξε ο κ. Σαριδάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA