Μενού
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο | EUROKINISSI/POOL INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για το περιστατικό με τον καρκινοπαθή στην Κρήτη που έβαλε τέλος στη ζωή του περιμένοντας το φάρμακο για την χημειοθεραπεία του, λέγοντας πως δεν ευθύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε σχετικά:

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για να δω τί έχει γίνει. Θέλω να πω ότι δεν είναι αληθές το δημοσίευμα.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του όπου δεν προσήλθε. Και το δεύτερο ραντεβού στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει. Το φάρμακο αυτό, έλειπε από την Ελλάδα ακριβώς για ένα 24ωρο. Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού. Και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες. Τώρα δεν θέλω να πω για κάποιον άνθρωπο που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Αλλά δεν ευθύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Το μήνυμα του αυτόχειρα

Το MEGA έφερε στη δημοσιότητα το μήνυμα που άφησε ο αυτόχειρας πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

«Σας ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη που έκανα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τους πόνους ειδικά την τελευταία εβδομάδα για αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ». 

 

Το χρονικό

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο 72χρονος περίμενε δύο μήνες το φάρμακο και ο όγκος μέσα σε δύο μήνες αυξήθηκε από τα 6 στα 9,5 εκατοστά, ελλείψει θεραπείας. Ο άνδρας υπέφερε από φρικτούς πόνους και έδωσε τέλος στη ζωή του. 

Συγκινημένος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο ξάδελφος του Ευτύχης Σαρτζετάκης, που είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο και να έρθει από το εξωτερικό. 

«Μιλήσαμε είπε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε» είπε ο κ. Σαρτζετάκης.

Τραγική ειρωνεία ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το Ράδιο Κρήτη, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου, ωστόσο ο 72χρονος αυτοκτόνησε.

Ό κ. Σαρτζετάκης ανέφερε ότι στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί ο 72χρονος καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και σύμφωνα με τον κ. Σαρτζετάκη τον παρέπεμπαν από τον «Άννα στον Καϊάφα». Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Η ανάρτηση της κόρης

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η κόρη του 72χρονου, ανέφερε ότι ο πατέρας της ήταν καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο:

«που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ» και πως «με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καϊάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του, τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι».
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA