Μενού
kakokairia - plimmires
Πλημμύρες από την κακοκαιρία | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Πολλές ήταν, σύμφωνα με το Open, οι περιπτώσεις στη Θεσσαλία , όπου τα αναχώματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν τα πάντα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης περίπτωσης αποτελεί ο Σοφαδίτης ποτάμος, ο οποίος περνάει έξω από το χωριό του Παλαμά. Επρόκειτο, όπως σημειώνει το Open, για ένα από τα αναχώματα που έσπασε εκείνες τις ημέρες, περικυκλώνοντας την κωμόπολη με τα νερά της έντονης βροχόπτωσης.

Σε εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός, από μία συγκεκριμένη πλευρά του αναχώματος, φαίνεται πως δεν έχει μείνει τίποτα, γεγονός που μεταφράζεται ότι μέσα σε λίγες ώρες έσπασε πλημμυρίζοντας την ευρύτερη περιοχή και προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων της πόλης.

Δεν ήταν το μόνο ανάχωμα που κατέρρευσε

Σε αυτοψία, που πραγματοποίησε το Open, σε περιοχές της Θεσσαλίας, διαπιστώθηκε πως δεν ήταν το μόνο ανάχωμα, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα των κατοίκων.

Ειδικότερα, αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, που δεν ήταν επικαιροποιημένα, έσπασαν και «έπνιξαν» αρκετούς οικισμούς, όπως τη Μεταμόρφωση, τον Βλοχό και τη Μαράθεα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν και θέτουν, παράλληλα, ερωτήματα, για την κατάσταση των αναχωμάτων, τα οποία έσπασαν τόσο γρήγορα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA