Μενού
Λίμνη Ζηρού
Στιγμιότυπο από τη Λίμνη Ζηρού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συντονισμένη επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού, στην Πρέβεζα, για κατάληψη τμήματος της όχθης και των υδάτων, πραγματοποίησε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το Δασαρχείο και η ΕΛΑΣ.

Η επέμβαση στη Λίμνη Ζηρού πραγματοποιήθηκε, όπως διαβεβαίωσε σχετικά το αρμόδιο υπουργείο, μετά από καταγγελίες πολιτών, μέσω της εφαρμογής MyCoast, και αφού εντοπίστηκαν στην περιοχή παραβάσεις.

Μέσα σε ένα 24ώρο η επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού σφραγίστηκε και επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα, που προβλέπει ο νόμος.

Επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού
Επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού | Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

 

Επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού
Επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού | Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Σφραγίστηκε επιχείρηση στη Ζηρού - Τι παρατηρήθηκε

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε δελτίο Τύπου, γνωστοποίησε πως αφαιρέθηκαν παράνομες κατασκευές μέσα στα νερά της λίμνης Ζηλού, στην Πρέβεζα.

«Πιο αναλυτικά, κατά την αυτοψία του μεικτού ελεγκτικού κλιμακίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυθαίρετων καταλήψεων τριών τμημάτων εντός των υδάτων και της όχθης της λίμνης με πρόχειρες ξύλινες κατασκευές (προβλήτα κ.ά.) συνολικού εμβαδού 120 τετραγωνικών μέτρων για χρήση κανό-καγιάκ.

Άμεσα συντάχθηκε το Τοπογραφικό Διάγραμμα και Έκθεση Αυτοψίας ενώ επιδόθηκαν το Πρωτόκολλο Άρσης και Απομάκρυνσης Αυθαίρετων Κατασκευών. Ήδη προχώρησε η διαδικασία σφράγισης του χώρου και επιδόθηκε πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ, ενώ έπονται μέτρα μέσα στις επόμενες ημέρες και για το δασικό τμήμα από τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας για όμορες ξύλινες εξέδρες και στέγαστρα.

Επιπλέον, απαγορεύτηκε η είσοδος εντός αυτού με σχετική σήμανση καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι, στις περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων στις παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλών και παραλιών κατά τους ελέγχους, η διαδικασία προβλέπει:

  • την έκδοση του σχετικού προστίμου εντός της ημέρας το οποίο με βάση τον νέο αυστηρό νόμο που θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες, ανέρχεται στο τετραπλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση.
  • την άμεση απομάκρυνση- εντός 48 ωρών- όλων των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων καθώς και τα κατασκευών με ευθύνη του επιχειρηματία. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος».
Λίμνη Ζηρού
Λίμνη Ζηρού | Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

 

Λίμνη Ζηρού
Λίμνη Ζηρού | Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA