Μενού
paparokades2
  • Α-
  • Α+

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της της δεκαετίας του 1990, όταν ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης δυσκολευόταν να διατηρήσει τους χώρους κατασκήνωσης που βρίσκονταν στο μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδας, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Στα 1997-98, όταν ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος «καθόταν με τη νεολαία» λέγοντας ατάκες όπως «σας πάω!», ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης δημιουργούσε το ροκ συγκρότημα με την ονομασία «Παπαροκάδες».

Η εκκλησία αποκτούσε το απόλυτο επικοινωνιακό όχημα. 

Μέλη του συγκροτήματος υπήρξαν ο Γιάννης Παπανικολάου, ο Χριστόφορος, ο πάτερ Μουλατσιώτης και άλλοι 2 ιερείς. Το «Έμαθα Ελεύθερος Να Ζω» ήταν το πρώτο τους χιτ, με τον Γιάννη Παπανικολάου να τραγουδάει με «χεβίμεταλίζουσα» φωνή, «Εμπρός Λαοί, Ας Ενωθούμε, Η Νέα Τάξη Μας Καλεί». 

Φυσικά, η αποθέωση ήρθε με το «Τσιπάκι», το τραγούδι που ένωσε τεχνοφοβικούς ψέκες και χριστιανοταλιμπάν, και συνεχίζει, μέχρι και στη σημερινή, νέα «κρίση» με τις ταυτότητες να εμπνέει, με στίχους όπως:

Σηκώνω τα τηλέφωνα, πηγαίνω και ψωνίζω
και όλες τις ανάγκες σου, εγώ τις κανονίζω
Σκοτώνω τη συνείδηση, στη σκέψη βάζω φόρο
και τη ζωή σου κυβερνώ από ’να δορυφόρο.

Eίμαι ένα τσιπάκι τόσο δα
που θα σ’ οδηγήσει στη σκλαβιά
Πάρε ό,τι ποθείς στον κόσμο αυτό
που αρκεί να ζεις χωρίς Θεό.

Ο Γιάννης Παπανικολάου, στα μέσα της δεκαετίας του 2000 απεκδύθηκε το ένδυμα της ιεροσύνης και επέστρεψε στην κοσμική ζωή. Σήμερα τραγουδάει σε μπάντες heavy metal όπως οι Diviner και γνωρίζει το χειροκρότημα του κοινού. Ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης όμως, ο Μάλκολμ Μακλάρεν αυτού του ντουέτου, πού βρίσκεται;

Ladies and gentlemen, υποδεχτείτε τον @geronnektarios!

geronnektarios

Ask the Elder και προσευχή για το μεσημεριανό

Εντάξει. Απλά πράγματα. Συμβουλές για μεσημεριανή, για βραδινή προσευχή, για διατροφή και για τις ορθές επιλογές στη ζωή μας. Όσοι έχουν περάσει από κατηχητικό, θα ακούσουν «μια από τα ίδια» και θα θυμηθούν τα σχολικά τους χρόνια. Πάμε παρακάτω. 

Ναι, αλλά για τις ταυτότητες τι λέει;

Ο γέρων Νεκτάριος είναι σε top φόρμα. Η Νέα Τάξη και πάλι μας καλεί, να γίνουμε κονσέρβες στην ίδια μηχανή. Ξεκινάει από μια ακραία σκοταδιστική ερμηνεία προφητείας του Κοσμά του Αιτωλού, η οποία εξισώνει τις γυναίκες που φοράνε μπικίνι με το Τέλος του Κόσμου και στη συνέχεια παρουσιάζει τις γυναίκες που φοράνε κραγιόν και βάφουν τα νυχία τους ως πόρνες, με ένα συλλογισμό στη λογική του «όταν ήμουν μικρός τις λέγαμε πόρνες, τώρα..;;» και εστιάζει σε μια «προφητεία» της Αγιας Γραφής που είχε γίνει 2.000 χρόνια πριν, πως οι άνθρωποι στο μέλλον «θα πληρώνουν με το κούτελο ή το δεξί τους χέρι».

Αν πιστεύετε ότι το μετωπό σας έχει ενσωματωμένη μια Diners και η παλάμη σας μια platinum Visa, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το παραπάνω video, που διαρκεί μια ώρα και δέκα λεπτά και κάθε του αποστροφή είναι μια κατά το δοκούν ερμηνεία της Αγίας Γραφής. 

O Μουλατσιώτης έχει 213.000 followers στο YouTube και είναι ενεργός και στο Facebook και στο TikTok. Έχει δηλαδή τη δύναμη ενός influencer και θα μπορούσε άνετα να διαφημίζει προϊόντα έναντι αδράς αμοιβής ή να είναι πανελίστας σε πρωινάδικο. Εγώ τον προτιμώ ως ροκ σταρ πάντως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA