Μενού
mpekatorou.jpg
Η Σοφία Μπεκατώρου. | Open
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή του Open, «Επί τόπου» μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής η Σοφία Μπεκατώρου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος και Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα σχόλια και τις αντιδράσεις μετά την απόφασή της να πρωτοστατήσει στο metoo.

«Δεν με έχει πληγώσει το αρνητικό κομμάτι της κοινής γνώμης γιατί καταλαβαίνω ότι αυτοί οι άνθρωποι, που το λένε αυτό, δεν αντιλαμβάνονται ούτε πως λειτουργεί το τραύμα ούτε τις δυναμικές που υπάρχουν όταν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας», είπε αρχικά.

«Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί κάπως ο κόσμος για το τραύμα, πως λειτουργεί και να νιώθουν ασφαλείς οι άνθρωποι να μιλήσουν», εξήγησε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Από τη μία όμως λέμε να βγει ο κόσμος να μιλήσει και από την άλλη ουσιαστικά η προστασία, που έχουν από το κράτος για τα αντίποινα των δραστών, δεν υπάρχει. Σε αυτό τον χρόνο πρέπει όμως το θύμα να είναι ασφαλές και πρέπει να αλλάξουν κάπως οι διαδικασίες», τόνισε στη συνέχεια.

Μπεκατώρου: «Προσπάθησα με παιδικό τρόπο»

Επίσης, η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε: «Προσπάθησα με έναν τρόπο πιο παιδικό, κοντά στην ηλικία τους, να εξηγήσω στα παιδιά μου ότι αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι που μου έκανε κακό, πέρασαν πολλά χρόνια, χρειάστηκα πάρα πολύ χρόνο για να μπορέσω να το επεξεργαστώ και ήρθε η στιγμή που ήθελα να κάνω κάτι νομικά».

«Φυσικά ο στόχος ήταν να προστατευθούν άλλοι άνθρωποι διότι ήδη η δική μου υπόθεση είχε παραγραφεί. Αυτό το κατάλαβαν τα παιδιά και δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα κάποιες αντιδράσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπεκατώρου: «Είμαστε πίσω»

«Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν είναι τόσο προχωρημένη και είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήμαστε ακόμα σε μια βαθιά πατριαρχική οικογένεια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος», είπε, επίσης, η Σοφία Μπεκατώρου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA