Μενού
Λειψυδρία στον Πηνειό
Λειψυδρία στον Πηνειό Ποταμό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κραυγή αγωνίας για το πρόβλημα της λειψυδρίας εκπέμπουν οι αγρότες στη Θεσσαλία, καθώς ο Πηνειός Ποταμός «στεγνώνει» με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν πολλά προβλήματα στη συντήρηση των καλλιεργειών.

Η παρατεταμένη ανομβρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες, με την κοίτη του Πηνειού Ποταμού να έχει «στερέψει» εντελώς και να μην διαφαίνεται ούτε ένας νερόλακκος.

Μεταξύ άλλων, τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στο ύψος της Καλαμπάκας, όπου ενώ παλαιότερα «έδινε» νερό σε 3.000 καλλιέργειες, φέτος ούτε σταγόνα. «Μία ξηρασία, τίποτα άλλο» αναφέρουν οι αγρότες.

Καλλιέργειες με ελάχιστο βαμβάκι, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει φυτρώσει καν, αναφέρει ο ΣΚΑΪ αναδεικνύοντας το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Ελλάδα, ένα ακόμη «σύμπτωμα» της κλιματικής κρίσης.

«Νομίζω ότι εάν συνεχιστεί έτσι και δεν βοηθήσουν οι βροχές, 150 κιλά και πολλά σας λέω» σημείωσε με τη σειρά του αγρότης για τον Πηνειό Ποταμό και τα προβλήματα, που έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια η λειψυδρία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...