Μενού
Ο μικρός Άγγελος
Ο μικρός Άγγελος που δίνει «μάχη» με τον καρκίνο | Glomex - @ANT1
  • Α-
  • Α+

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου σήμερα (15/2) και, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 300 παιδιά νοσούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Δίπλα στους μικρούς που «παλεύουν» με τον καρκίνο, και στον τιτάνιο αγώνα των οικογενειών τους, στέκεται ο Συλλογος «Φλόγα» που από το 1982 φωτίζει τον δρόμο των παιδιών, με τον μικρό Άγγελο να περιγράφει πώς βιώνει ο ίδιος την περιπέτεια υγείας του.

Ο Άγγελος είναι από τη Ζάκυνθο και τον τελευταίο χρόνο μένει με τη μητέρα του στον ξενώνα της Φλόγας και αναφέρει: «φυσικά και εγώ καμία φορά σπάω, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί».

Τι είπε ο μικρός Άγγελος που δίνει «μάχη» με τον καρκίνο

«Περνάω καλά, φυσικά δεν μπορώ να κάνω τις δραστηριότητες όπως τις έκανα πριν λόγω της σωματικής μου κατάστασης, δηλαδή πολλά φάρμακα επηρεάζουν την κινητικότητά μου.

Φυσικά και εγώ καμία φορά σπάω, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί. Ανυπομονώ να δω τους φίλους, τον τόπο μου και πιο πολύ να τρέξω και να παίξω και πάλι ποδόσφαιρο».

Όσα ανέφερε η μητέρα της Ιωάννας για το παιδί της

Η μητέρα της Ιωάννας από τα Τρίκαλα, που το παιδί της διαγνώστηκε με λευχαιμία, μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε πώς βιώνει ένας γονιός τη «μάχη» του παιδιού της με τον καρκίνο.

«Γκρεμίζεται ο κόσμος σου ξαφνικά, δεν ξέρεις από πού να πιαστεις. Δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις, τα συναισθήματά σου είναι ανάμεικτα και αναρωτιέσαι γιατί στο δικό μου παιδί. Δεν πας με πιθανότητες, με ποσοστά, αλλά με καρδιά, ψυχή και τον αγώνα που δίνει το ίδιο το παιδί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA