Μενού
plastes-tautotites
Πλαστές ταυτότητες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο άρνησης από μερίδα πολιτών απέναντι στην έκδοση νέου τύπου ταυτότητας.

Πρόκειται για μία διαδικασία στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης του κράτους, η οποία έχει δρομολογηθεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας φοβούνται πως οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν κάποιου είδους... τσιπάκι!

Πολίτες στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τη Λάρισα και την Πάτρα κάνουν ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να αλλάξουν τις παλιές ταυτότητες, προκειμένου να... αναγκαστούν να τις αντικαταστήσουν με τις νέου τύπου σε 10 χρόνια. 

Ξενύχτι για νέα ταυτότητα

Τις τελευταίες ημέρες την Κοζάνη σχηματίζονται ουρές έξω από το αστυνομικό τμήμα με πολίτες να αιτούνται νέες ταυτότητες. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα kozanimedia.gr, κάποιοι εξ αυτών έφτασαν στο σημείο να ξενυχτήσουν στην είσοδο του κτηρίου!

kozani

Η ώρα πήγε μία ή και δύο το πρωί μέχρι να εξυπηρετηθούν, με το προσωπικό στο αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξυπηρέτησής τους. Μάλιστα, όσοι σπεύδουν να εκδώσουν ταυτότητες για να ... γλυτώσουν τα τσιπάκια, εμποδίζουν μοιραία την εξυπηρέτηση όσων έχουν πραγματική ανάγκη να εκδώσουν νέα ταυτότητα ή διαβατήριο, αφού καθυστερούν την κανονική ροή της διαδικασίας.

kozani
kozani

Καλόγριες κάνουν... εκδρομή στο ΑΤ για τις ταυτότητες 

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη, πούλμαν μετέφερε καλόγριες από Μοναστήρι του νομού σε αστυνομικό τμήμα στα ανατολικά της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις για αντικατάσταση ταυτοτήτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr.

Ουρά με λίστα 

Στην Πάτρα, σύμφωνα με το pelop.gr, έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, δεκάδες άτομα είχαν υπογράψει μια άτυπη λίστα προτεραιότητας και περίμεναν υπομονετικά, όπως γίνεται κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα.

Την Τετάρτη, μια ημέρα μετά τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η άτυπη αυτή λίστα είχε 100 ονόματα. Τη Δευτέρα ξεπερνούσαν τα 130.

patra

Θεωρίες συνωμοσίας στα social media και αντιδράσεις σωματείων 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήθος κόσμου αντιδρά στην ψηφιακή μορφή που θα έχει η νέα ταυτότητα, είτε υποστηρίζοντας ότι θα παρακολουθείται διαρκώς, είτε κάνοντας λόγο για επίθεση κατά των Χριστιανών και «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων».

Αντιδράσεις όμως προβάλλονται τόσο από ιερωμένους, όσο και από Ορθόδοξα Σωματεία, 22 εκ των οποίων θέτουν θέμα απόλυτης καταπάτησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, θέμα εθνικής ασφάλειας και θέμα πίστης, καθώς «η αριθμοποίηση του προσώπου και ἡ καταπάτηση της θεόσδοτης ελευθερίας του ανθρώπου που είναι εικόνα Θεού καὶ ἡ παρουσία τοῦ δυσώνυμου ἀριθμού 666 στά νέα δελτία ταυτότητος, ὅλα ἀσύμβατα προς την Χριστιανική πίστη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA