Μενού
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Έρευνες στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη | EUROKINISSI / MOTION TEAM - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
  • Α-
  • Α+

Αίτημα για νέα δειγματοληψία στο σημείο που έχουν συγκεντρωθεί 300 κυβικά χώματος από το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έκαναν, σύμφωνα με το Open, συγγενείς των θυμάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί αίτημα στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση, για τις μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στο οικόπεδο με τα 300 κυβικά χώματος από τα Τέμπη.

Συγγενείς θυμάτων και επιζώντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος εστιάζουν σε δύο σημεία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των χωμάτων:

  1. Χρησιμοποιήθηκαν φορτηγά και εκσκαφείς αντί για ειδικά εργαλεία αφαίρεσης χώματος
  2. Λήφθηκαν 12 δείγματα, αριθμός μικρός όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, όταν ψάχνεις τόσο σπάνια ευρήματα μετά από τόσο καιρό

Στο πλαίσιο αυτό, χθες κατατέθηκε αίτημα στον εφέτη ανακριτή από τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι αναζητούν νέα δειγματοληψία στο οικόπεδο με τα κυβικά χώματος, στο τέταρτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας και στο κοντέινερ που ήταν πάνω από το βαγόνι.

Αύριο, μάλιστα, θα κατατεθεί στον εφέτη ανακριτή και επικυρωμένη πραγματογνωμοσύνη, που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από τις σύνθηκες της τραγωδίας των Τεμπών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA