Αίτημα για νέα δειγματοληψία στο σημείο που έχουν συγκεντρωθεί 300 κυβικά χώματος από το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έκαναν, σύμφωνα με το Open, συγγενείς των θυμάτων.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί αίτημα στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση, για τις μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στο οικόπεδο με τα 300 κυβικά χώματος από τα Τέμπη.
Συγγενείς θυμάτων και επιζώντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος εστιάζουν σε δύο σημεία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των χωμάτων:
- Χρησιμοποιήθηκαν φορτηγά και εκσκαφείς αντί για ειδικά εργαλεία αφαίρεσης χώματος
- Λήφθηκαν 12 δείγματα, αριθμός μικρός όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, όταν ψάχνεις τόσο σπάνια ευρήματα μετά από τόσο καιρό
Στο πλαίσιο αυτό, χθες κατατέθηκε αίτημα στον εφέτη ανακριτή από τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι αναζητούν νέα δειγματοληψία στο οικόπεδο με τα κυβικά χώματος, στο τέταρτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας και στο κοντέινερ που ήταν πάνω από το βαγόνι.
Αύριο, μάλιστα, θα κατατεθεί στον εφέτη ανακριτή και επικυρωμένη πραγματογνωμοσύνη, που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από τις σύνθηκες της τραγωδίας των Τεμπών.
- Βάσεις 2026: Ποιες σχολές θα ανέβουν, ποιες θα πέσουν - Η πρώτη εικόνα ανά επιστημονικό πεδίο
- Πανελλήνιες: Η ακραία βαθμολογία μιας από τις κορυφαίες μαθήτριες στην Ελλάδα
- Καλλιθέα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα της επίθεσης, ήταν μόλις 15 ετών
- Ο Παϊτέρης κάλεσε τη Λατινοπούλου για καφέ: «Αν ζητήσει συγγνώμη, θα την ψηφίσουν 700.000 Ρομά»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.