Ποινική δίωξη για τρεις πλημμεληματικές πράξεις, ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για την κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.
Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες διώκονται για:
- Παράνομη βία από κοινού κατά συρροή
- Διακοπή λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας
- Απείθεια (άρνηση δακτυλοσκόπησης)
Οι τέσσερις παραπέμφθηκαν να.δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές.
Νωρίτερα σήμερα (15/01) είχε πραγματοποιηθεί κατάληψη πραγματοποιήθηκε στην πρυτανεία του ΕΜΠ, με την αστυνομία να πραγματοποιεί επέμβαση στον χώρο του Πολυτεχνείου.
Σε κείμενο που υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση», τονίζεται ότι η κατάληψη γίνεται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media φαίνεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εισέλθει στους χώρους του Πολυτεχνείου και συγκρούονται με φοιτητές.
- Γιατί υπάρχουν τραγούδια που θεωρούμε σχεδόν «ιερά»;
- «Ήμουν κι εγώ στα Κουφονήσια τις ημέρες που γέμισε η Ιταλίδα»: Η λεπτομέρεια που κανείς δεν ανέφερε
- Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Ενισχύονται οι άνεμοι, πέφτει η θερμοκρασία - Πού θα έχει καταιγίδες
- Ο πραγματικός λόγος της τουρκικής «απόβασης» στο Αιγαίο: Γιατί προτιμούν τα ελληνικά νησιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.