Μενού
Αντιδράσεις στα θεωρεία της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Αντιδράσεις στα θεωρεία της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης είναι το πρώτο - όπως όλα δείχνουν - γκέι ζευγάρι που θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων στην Ελλάδα. 

Μετρούν 20 χρόνια κοινής πορείας και έχουν τρία παιδιά, αλλά, μέχρι και χθες το βράδυ, ο νόμος δεν αναγνώριζε και τους δύο ως νόμιμους κηδεμόνες τους. 

«Τα κοστούμια μας και οι βέρες είναι ήδη έτοιμες. Ίσως, θα είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε» σημείωσε ο κ. Γαβριλιάδης στο Bloomberg.

«Ο νόμος σημαίνει ότι ο 52χρονος αλλεργιολόγος δεν θα πρέπει να πέφτει κάθε βράδυ στο κρεβάτι, ανησυχώντας πως το κράτος θα γίνει κηδεμόνας του γιου του, σε περίπτωση που πεθάνει ο ίδιος πριν από τον σύντροφό του, ή για το εάν θα μπορεί να παίρνει τα δίδυμά του από το σχολείο. Οι πέντε τους θα μπορούν, επιτέλους, να θεωρούνται οικογένεια στα μάτια του νόμου, όχι "ξένοι"» γράφει το μέσο, επικαλούμενο δηλώσεις του συνεντευξιαζόμενου. 

«Η αλλαγή του νόμου βελτιώνει τις ζωές πολλών συντοπιτών μας, χωρίς να στερεί τίποτα από τις ζωές των πολλών» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο, που πέρασε, τελικώς με 175 «ναι» και τη στήριξη της αντιπολίτευσης. 

Το Bloomberg μεταφέρει και την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, «ενός γκέι άνδρα, ο οποίος παντρεύτηκε τον Αμερικανό σύντροφό του στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο». Αναφέρεται στην ώθηση του κ. Κασσελάκη στους βουλευτές του κόμματος να ταχθούν υπέρ του νόμου, ενώ γίνεται αναφορά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, που, επίσης, στήριξε τον γάμο των ομοφύλων. 

Η Ελένη Μαραβέγια, μία 47χρονη Ελληνίδα που μένει μόνιμα στη Βαρκελώνη, επεσήμανε πως ο νόμος τής δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στη χώρα της, μαζί με την οικογένειά της. 

«Μία τέτοια μετακόμιση δεν ήταν δυνατή πριν, καθώς η σύζυγός μου δεν θα είχε κανένα νόμιμο δικαίωμα πάνω στα παιδιά μας, συμπεριλαμβανομένου του ότι δεν μπορούσε να λάβει αποφάσεις σχετικά με την ευημερία τους» είπε. 

Και για τον κ. Γαβριλιάδη, ο νόμος λύνει τα προβλήματα της οικογένειάς του. Μετά τον γάμο, η αγγελία για τον οποίο έχει ήδη μπει στις εφημερίδες και θα τελεστεί στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης, ο σύντροφός του θα μπορέσει να υιοθετήσει τον γιο τους. 

«Θα γίνουμε, επιτέλους, μία οικογένεια με δύο επίθετα. Ο νόμος τιμά την ελευθερία, την ισότητα, την αγάπη, την αξιοπρέπειά μας και διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών μας» κατέληξε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA