Μενού
plimmires-larisa
Πλημμύρες στη Λάρισα | Thanos Paloukas Sooc
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλία, αρκετές μέρες μετά το πέρασμα της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel. Πέρα από τις υλικές ζημιές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτοκαλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για έξαρση ιώσεων, εξαιτίας των δυσμενών υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία οι πολίτες που βρέθηκαν σήμερα (19/09) στις 26 δομές του ΕΣΥ ανέρχονται στους 1.388, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση και από αυτούς προέκυψαν 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 105 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και συνολικά 25 νέες νοσηλείες.

Θετικά τα δείγματα

Επιπλέον, εξετάστηκαν 3 δείγματα εκ των οποίων τα δύο ήταν θετικά στον νοροϊό και το τρίτο στη σαλμονέλα, πιθανότατα τροφιμογενή. Σημειώνεται ότι στη Λάρισα υπάρχει ένα πιθανό κρούσμα λεπτοσπείρωσης, το οποίο διερευνάται εργαστηριακά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται για λεπτοσπείρωση, καθώς αυτό θα εξακριβωθεί όταν ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.