Μενού
stayroula
Σταυρούλα Μπραζιώτη | Open
  • Α-
  • Α+

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών η γιαγιά Σταυρούλα από την Πηνειάδα η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο στη κακοκαιρία Daniel, συγκίνησε το Πανελλήνιο.

Η γιαγιά Σταυρούλα Μπραζιώτη που έζησε σε δύσκολες εποχές με πολέμους και φτώχεια τρόμαξε μπροστά στην καταστροφή της θεομηνίας που πλημμύρισε το χωριό της, λέγοντας στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που πήγαν να τη βρουν, ότι δεν ξανάδε τέτοιο πράγμα, με την ασκητική εικόνα της να κάνει το γύρο της χώρας προκαλώντας συγκίνηση στο Πανελλήνιο.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου. Ήταν να γίνει η καταστροφή και μετά να κινηθούν; Τώρα τι να κάνουν; Περάσαμε πολέμους, περάσαμε δυστυχίες, περάσαμε πείνα, αλλά δεν πνιγήκαμε κιόλας. Αυτό το κακό δεν το έχω δει, πρώτη φορά στη ζωή μου. Είμαστε άπλυτοι πόσες μέρες. Άπλυτοι και με οικονομία του νερού. Τι να κάνουμε. Καήκαμε, πνιγήκαμε τι άλλο θέλετε; Κι αν η Θεσσαλία χάθηκε θα χαθεί όλη η Ελλάδα. Γιατί η Θεσσαλία είναι ο κορμός, από εκεί θρέφεται ολόκληρη η Ελλάδα. Δεν θέλω να βλέπω την Ελλάδα να καταστρέφεται», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων τότε η κ. Σταυρούλα.

Η Σταυρούλα Μπραζιώτη είχε μιλήσει για την κατάσταση που επικρατούσε στον κάμπο, τις δύσκολες μέρες μετά τη θεομηνία και τις πολιτικές ευθύνες για τις καταστροφές.

«Είμαστε άπλυτοι πόσες μέρες. Άπλυτοι και με οικονομία του νερού. Τι να κάνουμε. Αυτά να τα ακούσουν αυτοί που κυβερνούν. Να ανοίξουν τα αφτιά τους και να τα ακούσουν αλλιώς αποφεύγουν. Ο κόσμος να ανοίξει τα αφτιά και τα μάτια του και να μην τους ξαναψηφίσει καθόλου. Όχι μόνο αυτούς, όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν», είχε πει τότε.

Η γιαγιά της Πηνειάδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalaopinion.gr, πριν από μερικές ημέρες έσπασε το πόδι της. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονταν αλλά τελικά δεν κατάφερε. «Έφυγε» πλήρης ημερών και δοκιμασιών μιας ζωής που έτσι κι αλλιώς, δεν ήταν εύκολη για τους ανθρώπους της γενιάς της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA