Στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Αγώνας Δρόμου, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του δολοφονημένου φιλάθλου Άλκη Καμπανού, από τη «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη». Η αναβολή αποφασίστηκε σε ένδειξη πένθους για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στη Ρουμανία.
Την απόφαση έλαβαν από κοινού η «Οργανωτική Επιτροπή Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών -Δ. Βικέλας» του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022», αναβάλλοντας όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, που ήταν προγραμματισμένες για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου 2026 στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε ακόμα: Σήμερα στην Ελλάδα οι δύο τραυματίες από τη Ρουμανία - Με ειδική πτήση οι 7 σοροί των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Δομής, η απόφαση πάρθηκε ως ένδειξη σεβασμού, συλλογικού πένθους και συμπαράστασης στην απώλεια των ανθρώπινων ζωών, που πλήττει την αθλητική και φίλαθλη κοινότητα.
Ο 2ος Αγώνας Δρόμου, με εκκίνηση στις 11 το πρωί από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, και το φεστιβάλ αθλητικών δράσεων που ήταν προγραμματισμένο να γίνει μισή ώρα αργότερα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα πραγματοποιηθούν οριστικά την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.
- Η τάπα του Γεραπετρίτη στον Μακάριο, η ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και το σιωπητήριο της Καρυστιανού
- Φωτεινή Αθερίδου: «Δεν θα ήθελα να είμαι ξανά 25. Όσο πιο μικρή ήμουν, τόσο υπέφερα»
- Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Ιωάννινα: Άνοιξαν πυρ κατά βίλας - Πληροφορίες και για καταδίωξη
- Βιολάντα: Πολλά τα ερωτήματα μετά τις αποκαλύψεις για πολύμηνη διαρροή προπανίου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.