Μενού
dipla_xatzidakis
  • Α-
  • Α+

Γνωρίσαμε τον Βαγγέλη Χατζηδάκη από εκείνο το προεκλογικό διαφημιστικό σποτ που έλεγε ότι θα είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, και στο τέλος περιλάμβανε και μια ξεχωριστή προτροπή για όσους ψηφίζουν «στο χωριό».

Το διαφημιστικό σποτ του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη είναι πανέξυπνο και αναδεικνύει ένα διαφορετικό τρόπο προώθησης στις φετινές εκλογές, μακριά από την πεπατημένη των clean cut, ατσαλάκωτων υποψηφίων με το «παγωμένο» χαμόγελο.

Επιχείρησα να τον βρω και με την παρακάτω συζήτηση να γεφυρώσουμε το «χάσμα» Αθήνας - Κρήτης.

(Στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου ακούω μια φωνή με γνήσια κρητική ντοπιολαλιά, έναν άνθρωπο που «γκαζωμένος» σε διάθεση και με τρομερή όρεξη να μιλήσει και να με φέρει κοντά σε αυτό που οραματίζεται. Ουφ, επιτέλους. Ξεκινάμε)

Πώς το σκέφτηκες αυτό το σποτ;

Αρχικά να σου πω ότι πριν κάνουμε αυτό το σποτάκι, είχαμε γκουγκλάρει 4-5 διαφημίσεις υποψηφίων και ήταν η μια καρμπόν της άλλες. Όλοι περπατούσαν στο Ηράκλειο ένα ηλιόλουστο πρωινό, όλοι έλεγαν «εμείς θα κάνουμε αυτό, το ένα, το άλλο» και σταύρωναν τα χέρια, όλοι έλεγαν «εμπρός το ένα , το άλλο». 

Εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα;

Αυτό ακριβώς! Περιττό να σου πω ότι δεν θυμόμουν τίποτα από τα σποτάκια που είχα δει. Παρ' όλα αυτά, εκείνη η αισθητική που όλοι αντιγράφουν, αυτά τα στερεότυπα των προεκλογικών διαφημίσεων, με ενέπνευσαν να κάνω ένα βίντεο, λίγο μεγαλύτερο σε διάρκεια, που σατιρίζει όλη αυτή την κατάσταση. 

(σημείωση: το βίντεο είναι ΕΠΙΚΟ και τα καρφώματα στην μπασκέτα με τη σκάλα δεν μου άφησαν ανάσα. Δείτε το)

Τώρα για το video, ειλικρινά δεν θυμάμαι τη στιγμή που σκεφτήκαμε αυτή την ιδέα. Ήταν μια από τις πολλές στιγμές που σκεφτόμαστε τέτοια λογοπαίγνια και είπαμε «οκ, αυτό μας κάνει». Και ήταν μια στιγμή που σίγουρα ήθελα να κάνω κάτι πιο μικρό, στα πλαίσια του TikTok.

Μετά το βίντεο, τι;

Κοίτα Γιάννη, εγώ πέρα από το stand-up performance που το αγαπώ πολύ, η κύρια ενασχόληση μου είναι η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων - μουσική, θέατρο, stand up και όχι μόνο - στην Κρήτη. Αυτή είναι η δουλειά μου και επιδιώκω κάθε χρόνο να πηγαίνει ολοένα και καλύτερα.

Επίσης, διοργανώνω το Cretan ComicCon  κάθε χρόνο, που είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ποπ κουλτούρας της Κρήτης και της νησιωτικής περιφέρειας.

Εγώ σε αυτόν τον τομέα θέλω να βοηθήσω την περιφέρεια και τον κύριο Αρναουτάκη, να δώσω τις γνώσεις μου για το πως μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοια όμορφα, εναλλακτικά πράγματα κάθε χρόνο. Ξέρω ότι θα έχω περισσότερες ευθύνες αν εκλεγώ, αλλά ειλικρινά, ανυπομονώ για να συμβεί αυτό.

Πόσο εύκολο είναι να διοργανώσεις μια stand-up εκδήλωση στην Κρήτη;

Όχι, αυτό που ίσως να νομίζουν κάποιοι Αθηναίοι ότι όταν πάμε να παίξουμε έρχονται να μας φωνάξουν ή να μας μπαλοτάρουν (μπαλοτάρω- ρήμα από τη λέξη μπαλοθιά) δεν ισχύει καθόλου.  Έχει τύχει βέβαια να μας καλέσουν να παίξουμε σε πολιτιστικό σύλλογο και να μην έρθει κανένας, το ζήσαμε κι αυτό, αλλά ο κόσμος στη μεγάλη πλειοψηφία του, οι άνθρωποι που νιώθουν νέοι, μας αγκαλιάζουν με τη στήριξη τους, πάντα.

Βαγγέλη, ήταν χαρά μου να μιλήσουμε, Βάλε εσύ το φινάλε σε αυτή την κουβέντα.

Χάρηκα κι εγώ για την κουβέντα Γιάννη. Επέτρεψε μου να προσθέσω κάτι: Αν με το καλό εκλεγώ, θέλω πάρα πολύ να δημιουργήσω πρωτοβουλίες, κάποιο φεστιβάλ εδώ στην Κρήτη, που να στηρίζει και να προωθεί τη διαφορετικότητα.

Όχι, μόνο τη σεξουαλική διαφορετικότητα, και αυτή που έχει να κάνει με τη σωματική διάπλαση, το φύλο, με την εθνικότητα, τις κοινωνικές καταβολές, όλα αυτά. Να προάγουμε το ότι καθετί «διαφορετικό», ενώνει τις κοινωνίες μας και τις κάνει πιο πολυπολιτισμικές και κυρίως πιο ανθρώπινες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.