Μενού
Τροχαία
Έλεγχος της Τροχαία σε σχολικά λεωφορεία | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Περισσότερες πληροφορίες για τη χθεσινή επεισοδιακή καταδίωξη, στην οποία εμπλέκεται ένας 73χρονος επιχειρηματίας που οδήγησε ανάποδα τη μισή Αθήνα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον Alpha και την εκπομπή «TLive», η «τρελή πορεία» του αυτοκινήτου του 73χρονου επιχειρηματία σταμάτησε στη γκαραζόπορτα της βίλας του, γεγονός που βοήθησε τις αστυνομικές Αρχές να τον συλλάβουν και να του επιβάλλουν το πρόστιμο των 12.560 ευρώ. Μάλιστα, αυτό που προκαλεί προβληματισμό σχετικά με την υπόθεση, είναι ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν δύο σχολικά συγκροτήματα, ωστόσο λόγω της ημέρας της καταδίωξης (σ.σ. ξημερώματα Κυριακής) δεν εκφράστηκε φόβος για την ασφάλεια των μαθητών και των γονιών τους.

Όπως διευκρινίζεται, ο 73χρονος επιχειρηματίας έφτασε μέχρι τη γκαραζόπορτα του σπιτιού του, όμως δεν πρόλαβε να μπει στο υπόγειο γκαράζ της βίλας με αποτέλεσμα να τον προλάβουν τα έξι περιπολικά της αστυνομίας και εν τέλει να τον συλλάβουν.

Παρόλο που ο ίδιος είπε στις Αρχές πως δεν θυμόταν τίποτα από την καταδίωξη, διαπιστώθηκε πως στο αίμα του υπήρχε ποσότητα αλκοόλ αλλά ήταν στα όρια της μέθης, και όχι στα «όρια της αμνησίας».

Καταδίωξη επιχειρηματία: Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του 73χρονου δικηγόρου, Θεόδωρος Παναγιώτου, μίλησε στον Alpha για την πορεία, που ακολούθησε ο επιχειρηματίας στην Αθήνα, αναφέροντας πως «έκανε κάτι που είχε μετανιώσει».

«Θα πρέπει να διαχωρίσουμε κάποιες καταστάσεις. Έχουμε γίνει μάρτυρες στην κοινή γνώμη περισταστικών που έχουν να κάνουν με καταδίωξη εγκληματικών στοιχείων με τραγική κατάληξη, όπως τον θάνατο του αστυνομικού στον Ασπρόπυργο. Εν προκειμένω, δεν έχουμε να κάνουμε με έναν εγκληματία, ο οποίος είχε εγκληματίσει και γι' αυτόν τον λόγο τον καταδίωκαν οι αστυνομικοί» υπογράμμισε. 

«Έκανε κάτι που φυσικά έχει μετανιώσει πλέον, από εκεί και πέρα οι λόγοι και τον τρόπο που έγινε θα τους εκθέσω ενώπιον του δικαστηρίου. Από τη δικογραφία δεν προκύπτει έλεγχος για ναρκωτικές ουσίες στο αίμα του».

Το χρονικό της καταδίωξης

Σύμφωνα με το Mega, ο 73χρονος αρχικά εντοπίστηκε στις 06:20 το πρωί να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας στην Αθήνα.

Περιπολικά της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο, αλλά ο επιχειρηματίας δεν συμμορφώθηκε. Ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να κάνει το «γύρο της Αθήνας» στο αντίθετο ρεύμα.

Άμεσα με τη χρήση των φωτεινών και ηχητικών μέσων τού διαμηνύθηκε να σταματήσει το όχημα, όμως ο ίδιος δεν συμμορφώθηκε.

«Κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια», αναφέρουν τα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο οδηγός αφού μπήκε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, έφτασε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην Παλλήνη, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια στις 7:45 προχθές το πρωί στη συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως.

Οι αστυνομικοί έκοψαν τα παρακάτω πρόστιμα:

  • 17 για τα κόκκινα φανάρια που παραβίασε.
  • 2 για οδήγηση ανάποδα σε μονόδρομο.
  • 1 για παραβίαση της διπλής διαχωριστικής λωρίδας.
  • 1 καθώς το αλκοτέστ έδειξε πως ήταν μεθυσμένος.

Να σημειωθεί ότι του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για περισσότερα από τρία χρόνια (1.160 ημέρες συνολικά), του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 400 ημέρες, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA